backWERK Sittard

backWERK Sittard

Ondernemer worden bij backWERK in Sittard

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Sittard.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Sittard

Sittard is onderdeel van de gemeente Sittard-Geleen, binnen de provincie Limburg, en heeft 37.730 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €31.800. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Sittard een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €545.370.000. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Sittard op gemiddeld €157.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.3% van de mensen in Sittard een uitkering. Dit maakt dat in totaal 1.622 inwoners van Sittard een uitkering krijgen.

Sittard is één van de oudste plaatsen in Nederland en de op een na oudste stad van Limburg. Sittard vormt een schakel in de provinciale, in de nationale en in de grensoverschrijdende infrastructuur. De stad is goed bereikbaar via de A2, A76 en de N276 en is ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar. De binnenstad van Sittard vormt een aantrekkelijk koopcentrum met exclusieve winkels, speciaalzaken en grote winkelketens. Het uitgaansleven is geconcentreerd rond de historische markt, waar veel cafés en eettentjes te vinden zijn.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Sittard interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Sittard.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Sittard

Provincie
Limburg
Gemeente
Sittard-Geleen
Inwoners
37.730
Inkomen
€31.800
WOZ-waarde
€157.000