backWERK Steenbergen

backWERK Steenbergen

Ondernemer worden bij backWERK in Steenbergen

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Steenbergen.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Steenbergen

Steenbergen is onderdeel van de gemeente Steenbergen, binnen de provincie Noord-Brabant, en heeft 12.555 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €35.500. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Steenbergen een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €202.592.045. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Steenbergen op gemiddeld €202.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.9% van de mensen in Steenbergen een uitkering. Dit maakt dat in totaal 615 inwoners van Steenbergen een uitkering krijgen.

Steenbergen is een stad gelegen in het westen van Noord-Brabant en vlakbij de N259 en de A4. Steenbergen beschikt over cafés, restaurants, winkels en hotels. Deze bevinden zich voornamelijk aan de haven en in het centrum van Steenbergen. De belangrijkste winkelstraten van Steenbergen zijn: De Blauwstraat, De Kaaistraat/Grote Kerkstraat en de Markt. Op de Markt vindt iedere woensdagmiddag de weekmarkt plaats.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Steenbergen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Steenbergen.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Steenbergen

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Steenbergen
Inwoners
12.555
Inkomen
€35.500
WOZ-waarde
€202.000