Baker’s Dough Steenwijk

Baker’s Dough Steenwijk

Ondernemer worden bij Baker’s Dough in Steenwijk

Baker’s Dough is op zoek naar een ondernemer in Steenwijk.

Verkoop van cookie dough, ijs en koffie vanuit een stijlvolle take-away omgeving op een high traffic locatie met kleine zitgelegenheid.

Over Steenwijk

Steenwijk is gelegen in Overijssel, en is onderdeel van de gemeente Steenwijkerland. Er wonen ongeveer 24.690 mensen in Steenwijk. De WOZ waarde van de woningen in Steenwijk ligt gemiddeld op €196.000, iets lager dan het gemiddelde in Nederland in 2020 van €270.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Steenwijk op €32.800. Lager dan het landelijke gemiddelde van €36.500. In totaal hebben alle inwoners van Steenwijk een gezamenlijk inkomen van €368.105.455. Van alle inwoners hebben 5.6% een uitkering. In Steenwijk een totaal van 1.383 inwoners.

Steenwijk is een stad in de provincie Overijssel. Door Steenwijk loopt de rivier de Steenwijkerdiep. Hier ligt ook de jachthaven aan. Verder is de stad goed bereikbaar via de snelweg. Steenwijk beschikt over een redelijk winkelcentrum. Alle primaire winkels zijn hier te vinden.

Er zijn naast Baker’s Dough ook nog andere franchiseformules waarvoor Steenwijk interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Steenwijk.

koffie & thee branche informatie

Franchiseformule Baker’s Dough valt binnen de branche koffie & thee. Tot de branche koffie & thee behoren speciaalzaken voor de verkoop van koffie, thee, espresso machines en serviezen. De branche is een voorbeeld van foodretail. De speciaalzaken bieden in een unieke setting een zeer uitgebreid en een steeds wisselend assortiment van versgemalen koffie, verse theesoorten en cadeauartikelen aan. Bij sommige speciaalzaken zijn de producten ook in een webshop verkrijgbaar. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn Kaldi koffie & thee, Simon Lévelt en Casabarista.

Nederland is van oudsher een echt koffieland. Koffie en thee staan, samen met water, in de top drie van de meest gedronken dranken van ons land. De Nederlander drinkt gemiddeld 150 liter koffie en 90 liter thee. Dat zijn ruim drie kopjes koffie en twee kopjes thee per hoofd van de bevolking per dag. Nederlanders drinken de meeste koffie thuis, 70% van alle koffieconsumptie vindt binnenshuis plaats. De Nederlandse bevolking gaat voor gezelligheid en huiselijkheid.

De trends volgen elkaar in rap tempo op: Na cappuccino, latte en espresso in allerlei smaken en blends is nu de goede oude filterkoffie ‘the latest hip thing’. Consumeren met aandacht, van massa naar speciaal. Van theezakje naar losse thee en van snelle espresso naar slow coffee. De nieuwe koffiedrinker wil kwaliteit en afwisseling en laat zich graag verleiden tot het betalen van een meerprijs voor een product met een unieke beleving. Koffie is cultuur geworden.

De aanschaf van hoogwaardige koffiezetapparatuur voor thuis is in een stroomversnelling gekomen. Daarnaast is er een groeiende groep consumenten die zich steeds bewuster is van hun consumptie en die wil weten waar het vandaan en hoe het wordt gemaakt. Om vervolgens bewuste keuzes te maken voor bijvoorbeeld duurzaam, lokaal of ambachtelijk. Dit resulteerde de afgelopen jaren in een sterke toename van koffie- en theespeciaalzaken. Daarnaast is de toenemende koffiebeleving bij bijvoorbeeld tankstations, treinstations en luchthavens een impuls voor de hele koffiebranche geweest.

Vestigingen Baker’s Dough

Gegevens Steenwijk

Provincie
Overijssel
Gemeente
Steenwijkerland
Inwoners
24.690
Inkomen
€32.800
WOZ-waarde
€196.000