Big Snack Tholen

Big Snack Tholen

Ondernemer worden bij Big Snack in Tholen

Big Snack is op zoek naar een ondernemer in Tholen.

Big Snack is een cafetariaformule, onderdeel van het Sligro Formulehuis. Bij de franchiseformule kun je terecht voor een snelle hap.

Over Tholen

Tholen is gelegen in Zeeland, en is onderdeel van de gemeente Tholen. Er wonen ongeveer 7.597 mensen in Tholen. De WOZ waarde van de woningen in Tholen ligt gemiddeld op €185.000, iets lager dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Tholen op €34.100. Lager dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Tholen een gezamenlijk inkomen van €117.753.500. Van alle inwoners hebben 3.5% een uitkering. In Tholen een totaal van 266 inwoners.

Tholen is een stad in de provincie Zeeland. Het dankt haar naam de tol die vroeger werd geheven op de Eendracht. Tholen beschikt over 3 jachthavens: Jachthaven Tholen, Jachthaven Sint-Annaland en Haven Stavenisse. De meeste winkels bevinden zich aan het Terreplein, de Slabbecoornweg, de Markt, de Kerkstraat of het Vliethof. Qua bedrijvigheid doet Tholen het ook goed. De stad is op het gebied van werkgelegenheid gegroeid. Het aantal bedrijven neemt nog steeds toe. Dit heeft Tholen te danken aan het goede ondernemersklimaat, de gunstige ligging en de stimulerende rol van de gemeente.

Er zijn naast Big Snack ook nog andere franchiseformules waarvoor Tholen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Tholen.

fast food branche informatie

Franchiseformule Big Snack valt binnen de branche fast food. De branche fastfood valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen: lunchrooms, cafetaria’s, pizzeria’s, snackbars en restaurants. Nederland telt ruim 10.000 fastfoodzaken. Fastfood of gemaksvoedsel is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn McDonald’s, KFC, Kwalitaria, New York Pizza en Domino’s Pizza.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. De omzet steeg in 2015 met 4% en boekt al tien kwartalen op rij omzetgroei. Met één kanttekening: de enorme concurrentie binnen de branche. In de eigen sector blijft het aanbod groeien maar ook aanbieders uit andere branches betreden de markt. Tijdens 2014 nam het restaurantaanbod met 10% sneller toe dan de omzetgroei.

Het aantal bestaande fastfoodformules neemt elk jaar toe en nieuwe formules ontstaan, zoals de ‘fast casual’ horecaformules. Bij deze formules zijn foodservice en foodretail dichter tot elkaar gegroeid. Een bekend voorbeeld hiervan is La Place dat begin 2016 door Jumbo is overgenomen. Voor consumenten gaat het om gemak, snelheid, kwaliteit, gezonde producten, variëteit en dat voor een betaalbare prijs. Goed en gezond eten wordt steeds vaker het uitgangspunt. Nieuwe gezonde to-go concepten doen hun intrede en de traditionele aanbieders van een snelle hap moeten daarin mee. Een keurmerk als verantwoord frituren en de uitgebreide voedingsinformatie bij McDonald’s zijn hier voorbeelden van.

De snackbar is nog steeds het meest bezochte bedrijfstype in de sector. Twee derde van de Nederlandse bevolking, met name in de leeftijdsgroep 20 tot 40 jaar, bezoekt minstens drie keer per maand een cafetaria. Echter zullen kleinere cafetaria’s steeds meer marktaandeel gaan verliezen door toenemende online bestedingen, de toenemende concurrentie en branchevervaging. Ondernemingen die niet op een A-locatie zijn gelegen, resteert het prijswapen in combinatie met schaalgrootte en een sterke online profilering. Of ze zullen moeten investeren in een uniek en onderscheidend concept.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends, ABN Amro Insights

Vestigingen Big Snack

Gegevens Tholen

Provincie
Zeeland
Gemeente
Tholen
Inwoners
7.597
Inkomen
€34.100
WOZ-waarde
€185.000