Baker’s Dough Urk

Baker’s Dough Urk

Ondernemer worden bij Baker’s Dough in Urk

Baker’s Dough is op zoek naar een ondernemer in Urk.

Verkoop van cookie dough, ijs en koffie vanuit een stijlvolle take-away omgeving op een high traffic locatie met kleine zitgelegenheid.

Over Urk

Urk is gelegen in Flevoland, en is onderdeel van de gemeente Urk. Er wonen ongeveer 20.042 mensen in Urk. De WOZ waarde van de woningen in Urk ligt gemiddeld op €194.000, iets lager dan het gemiddelde in Nederland in 2020 van €270.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Urk op €37.900. Hoger dan het landelijke gemiddelde van €36.500. In totaal hebben alle inwoners van Urk een gezamenlijk inkomen van €345.269.000. Van alle inwoners hebben 1.8% een uitkering. In Urk een totaal van 361 inwoners.

Urk is een plaats in de provincie Flevoland. Urk is een voormalig eiland en men spreekt om die reden van het wonen op Urk en niet in Urk. De belangrijkste inkomstenbron van Urk was de visserij. Dankzij vangstbeperkingen, de quota en de gestegen brandstofprijzen liep de winstgevendheid van de visserij sterk terug. Door deze terugloop en doordat de gemiddelde gezinsgrootte op Urk veel groter is dan het landelijke gemiddelde lag het gemiddelde gezinsinkomen onder het landelijke gemiddelde. Urk was hiermee op papier een van de armste gemeente van Nederland.

Er zijn naast Baker’s Dough ook nog andere franchiseformules waarvoor Urk interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Urk.

koffie & thee branche informatie

Franchiseformule Baker’s Dough valt binnen de branche koffie & thee. Tot de branche koffie & thee behoren speciaalzaken voor de verkoop van koffie, thee, espresso machines en serviezen. De branche is een voorbeeld van foodretail. De speciaalzaken bieden in een unieke setting een zeer uitgebreid en een steeds wisselend assortiment van versgemalen koffie, verse theesoorten en cadeauartikelen aan. Bij sommige speciaalzaken zijn de producten ook in een webshop verkrijgbaar. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn Kaldi koffie & thee, Simon Lévelt en Casabarista.

Nederland is van oudsher een echt koffieland. Koffie en thee staan, samen met water, in de top drie van de meest gedronken dranken van ons land. De Nederlander drinkt gemiddeld 150 liter koffie en 90 liter thee. Dat zijn ruim drie kopjes koffie en twee kopjes thee per hoofd van de bevolking per dag. Nederlanders drinken de meeste koffie thuis, 70% van alle koffieconsumptie vindt binnenshuis plaats. De Nederlandse bevolking gaat voor gezelligheid en huiselijkheid.

De trends volgen elkaar in rap tempo op: Na cappuccino, latte en espresso in allerlei smaken en blends is nu de goede oude filterkoffie ‘the latest hip thing’. Consumeren met aandacht, van massa naar speciaal. Van theezakje naar losse thee en van snelle espresso naar slow coffee. De nieuwe koffiedrinker wil kwaliteit en afwisseling en laat zich graag verleiden tot het betalen van een meerprijs voor een product met een unieke beleving. Koffie is cultuur geworden.

De aanschaf van hoogwaardige koffiezetapparatuur voor thuis is in een stroomversnelling gekomen. Daarnaast is er een groeiende groep consumenten die zich steeds bewuster is van hun consumptie en die wil weten waar het vandaan en hoe het wordt gemaakt. Om vervolgens bewuste keuzes te maken voor bijvoorbeeld duurzaam, lokaal of ambachtelijk. Dit resulteerde de afgelopen jaren in een sterke toename van koffie- en theespeciaalzaken. Daarnaast is de toenemende koffiebeleving bij bijvoorbeeld tankstations, treinstations en luchthavens een impuls voor de hele koffiebranche geweest.

Vestigingen Baker’s Dough

Gegevens Urk

Provincie
Flevoland
Gemeente
Urk
Inwoners
20.042
Inkomen
€37.900
WOZ-waarde
€194.000