backWERK Utrecht

backWERK Utrecht

Ondernemer worden bij backWERK in Utrecht

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Utrecht.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Utrecht

Utrecht is onderdeel van de gemeente Utrecht, binnen de provincie Utrecht, en heeft 339.946 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €34.300. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Utrecht een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €5.300.067.182. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Utrecht op gemiddeld €223.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.1% van de mensen in Utrecht een uitkering. Dit maakt dat in totaal 10.538 inwoners van Utrecht een uitkering krijgen.

Utrecht is een stad in de gelijknamige provincie. Utrecht is de vierde stad van Nederland qua aantal inwoners. De stad beschikt over een historisch centrum met een uitgebreid aanbod aan winkels. De stad is centraal gelegen in Nederland. Utrecht is een multiculturele stad; het percentage allochtone inwoners is een derde van de gehele bevolking. In deze stad wonen ook veel jongeren en relatief weinig ouderen. Dit zijn voornamelijk studenten. Utrecht beschikt over een groot station met spoorlijnen in alle richtingen van het land. Aan het station ligt ook het winkel- en kantorencomplex Hoog Catharijne. Daarnaast ligt er aan de zuidzijde van de stad de Woonboulevard Utrecht waar 63 winkels gevestigd zijn.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Utrecht interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Utrecht.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Utrecht

Provincie
Utrecht
Gemeente
Utrecht
Inwoners
339.946
Inkomen
€34.300
WOZ-waarde
€223.000