Optie1 Valkenswaard

Optie1 Valkenswaard

Ondernemer worden bij Optie1 in Valkenswaard

Optie1 is op zoek naar een ondernemer in Valkenswaard.

Optie1 biedt middels een landelijk dekkend netwerk van franchise-ondernemers een totaalpakket van telecomproducten en -diensten aan.

Over Valkenswaard

Valkenswaard ligt in de gemeente Valkenswaard, in Noord-Brabant. In Valkenswaard wonen ongeveer 20.418 mensen (bron: CBS). Vrij gemiddeld voor een plaats van deze grootte. Per huishouden verdiend men gemiddeld €34.500. Het landelijk gemiddelde, exclusief vakantietoeslag, is bruto €35.000. Het gemiddeld inkomen in Valkenswaard ligt dus lager. Bij elkaar genomen verdienen de inwoners van Valkenswaard dus zo’n €320.191.364. Dit ziet men weer terug in de WOZ-waarde van de huizen, welke gemiddeld €244.000 is in Valkenswaard. In 2014 was de WOZ waarde in Nederland gemiddeld €211.000, in Valkenswaard ligt dit dus hoger. In Valkenswaard hebben 4.1% van de mensen een uitkering. Waarmee het totaal aantal uitkeringsgerechtigden op 837 uitkomt.

Valkenswaard is een plaats in de provincie Noord-Brabant. Voorheen stond Valkenswaard bekend om een aantal grote sigarenfabrieken, nu kent het nog lichte industrie op eigen bedrijventerreinen. Naast deze lichte industrie moet Valkenswaard het ook hebben van het toerisme. Jaarlijks vinden er een tweetal grote evenementen plaats in Valkenswaard: het Bloemencorso Valkenswaard en het Vogelverschrikkersfestival. De meeste winkels in Valkenswaard bevinden zich aan de Eindhovenseweg, de Leenderweg of De Kerverij.

Er zijn naast Optie1 ook nog andere franchiseformules waarvoor Valkenswaard interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Valkenswaard.

telecom branche informatie

Franchiseformule Optie1 valt binnen de branche telecom. Tot de telecom branche behoren formules als Welcom, Optie1 en Ritel. De electronicabranche verkeert momenteel in zwaar weer. Dit is mede te danken aan de internettransparantie. Door vergelijkingssites zijn de prijzen transparant geworden en zijn de winkels in de electronicabranche gewezen op concurrentie op prijs. Daarnaast lijken online- en offline steeds meer door elkaar te lopen.

De omzetten van electronicawinkels zijn sinds 2014 weer licht gestegen. Vooral in 2012 was er sprake van flinke daling. Doordat het winkeloppervlakte en het aantal medewerkers per winkel vanaf 2012 sterk is gegroeid was de omzet per vierkante meter en per FTE alleen maar gedaald. De omzet per winkel bedroeg in 2013 ongeveer 1.2 miljoen en in 2015 1.4 miljoen. De omzet per vierkante meter winkeloppervlak bedroeg in 2013 4.366 en in 2015 4.785. De omzet per FTE bedroeg in 2013 281.615 en in 2015 273.779. Het aantal kleine bedrijven (minder dan 10 werknemers) in deze sector nam af (13%) terwijl het aantal grote bedrijven (meer dan 10 werknemers) juist toenam (19%). Fusies en faillissementen in deze sector verhogen de concentratiegraad.

De electronicabranche moet het vooral hebben van de verkopen in december en januari. Dit zijn ver uit de beste maanden voor deze branche. Dit komt door feestdagen als Sinterklaas en Kerstmis, maar ook door bijvoorbeeld de dertiende maand. Naast de feestdagen en de 13de maand zorgen ook grote sportevents voor een toename van de verkoop. Over het algemeen genomen worden de grote cadeau’s met kerstmis aangeschaft en de wat kleinere cadeau’s met Sinterklaas.

De vooruitzichten voor de telecom branche zijn mager te noemen. De krimp in de markt en de omzetstagnatie zetten zich verder voort. Daarnaast kenmerkt deze branche zich door de hoge concurrentie.

Bron: Detailhandel.info, Rabobank Cijfers & Trends, Locatus

Vestigingen Optie1

Gegevens Valkenswaard

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Valkenswaard
Inwoners
20.418
Inkomen
€34.500
WOZ-waarde
€244.000