backWERK Veghel

backWERK Veghel

Ondernemer worden bij backWERK in Veghel

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Veghel.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Veghel

Veghel is onderdeel van de gemeente Veghel, binnen de provincie Noord-Brabant, en heeft 31.352 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €37.200. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Veghel een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €530.133.818. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Veghel op gemiddeld €237.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.8% van de mensen in Veghel een uitkering. Dit maakt dat in totaal 1.191 inwoners van Veghel een uitkering krijgen.

Veghel is een plaats in de provincie Noord-Brabant, gelegen aan het nationaal landschap ‘Het Groene Woud’. Veghel is qua aantal inwoners de 15de plaats van Noord-Brabant. Veghel functioneert vanwege de hoge werkgelegenheid, het voorzieningenniveau en de regio functie als middelgrote stad. Veghel kent een uitgebreid winkelaanbod. Opvallend is dat er een groot aantal kleine ondernemers is gevestigd. Ook qua horeca heeft Veghel genoeg te bieden. De laatste jaren is er sprake van een groei van het aantal horecavoorzieningen.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Veghel interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Veghel.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Veghel

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Veghel
Inwoners
31.352
Inkomen
€37.200
WOZ-waarde
€237.000