Budget Home Store Veghel

Ondernemer worden bij Budget Home Store in Veghel

Budget Home Store is op zoek naar een ondernemer in Veghel.

Budget Home Stores is een keten van woonwinkels met scherpe prijze, waarvan de winst 100% naar de ondernemer gaat.

Over Veghel

In Veghel wonen naar schatting 31.352 inwoners (bron: CBS), en is gelegen in de gemeente Veghel, in Noord-Brabant. Gemiddeld wordt er €37.200 per huishouden verdiend, dat ligt iets hoger dan het landelijk gemiddelde van €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Veghel heeft hiermee een totaal inkomen van nabij €530.133.818 over alle inwoners. De huizen in Veghel hebben een gemiddelde WOZ waarde van €237.000, iets hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000 in 2014. 3.8% van de mensen hebben in Veghel een uitkering, oftewel 1.191 van alle inwoners.

Veghel is een plaats in de provincie Noord-Brabant, gelegen aan het nationaal landschap ‘Het Groene Woud’. Veghel is qua aantal inwoners de 15de plaats van Noord-Brabant. Veghel functioneert vanwege de hoge werkgelegenheid, het voorzieningenniveau en de regio functie als middelgrote stad. Veghel kent een uitgebreid winkelaanbod. Opvallend is dat er een groot aantal kleine ondernemers is gevestigd. Ook qua horeca heeft Veghel genoeg te bieden. De laatste jaren is er sprake van een groei van het aantal horecavoorzieningen.

Er zijn naast Budget Home Store ook nog andere franchiseformules waarvoor Veghel interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Veghel.

wooninrichting & woondecoratie branche informatie

Franchiseformule Budget Home Store valt binnen de branche wooninrichting & woondecoratie. In de branche wooninrichting & woondecoratie zorgt de ondernemer voor de verkoop van vloeren, gordijnen, behang, verf, zonwering of raamdecoratie. Bekende spelers in de markt zijn Decorette, DroomDomein, Pronto Wonen en Rivièra Maison.

In 2016 wordt een lichte groei van het volume in de woonbranche verwacht. Dit komt door de aantrekkende bestedingen en activiteit op de woningmarkt. De omzet zal zich naar verwachting zeer divers ontwikkelen en is sterk afhankelijk van de kwaliteit en positionering van de betreffende franchiseformule. Veel winkels verkopen dezelfde producten en merken. Voor deze winkels is het belangrijk om een compleet beeld neer te zetten van de collecties.

De woonbranche sloot 2015 af met een omzetgroei van 10,6%. Voor 2016 wordt opnieuw een omzetstijging verwacht van 5%. Meubelverkopers sloten 2015 af met een omzet van 8,2% en woningtextielzaken noteerden 7,2% meet omzet.

Online werd er een omzet geboekt van 20%. Daarmee komt de groei een stuk hoger uit dan in 2014, toen de omzet 11% steeg. Bij winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) steeg de online omzet met 23%.

Steeds meer zie je supermarktketens, bouwmarkten, tuincentra en niet-retailers in toenemende mate de concurrentie aangaan met de traditionele woonondernemer. Vooral het middensegment heeft hier hinder van. Het goedkope en het dure segment en winkels met een eigen, unieke productlijn hebben hier minder last van. Het is dus belangrijk om onderscheidend te zijn en te blijven in deze branche.

Door de marktontwikkelingen wordt er nu meer gevraagd om te sturen op cijfers. De juiste managementinformatie zorgt ervoor dat inzichtelijk is welke producten op welke wijze bijdragen aan de marge. Zo kan de marge beter gestuurd worden. Daarnaast geven kengetallen en benchmarkgegevens inzage in het functioneren van de onderneming. Samenwerking in de keten is van groot belang.

Bron: CBS, Rabobank

Vestigingen Budget Home Store

Gegevens Veghel

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Veghel
Inwoners
31.352
Inkomen
€37.200
WOZ-waarde
€237.000