backWERK Velp

backWERK Velp

Ondernemer worden bij backWERK in Velp

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Velp.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Velp

Velp is onderdeel van de gemeente Rheden, binnen de provincie Gelderland, en heeft 17.723 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €33.600. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Velp een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €270.678.545. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Velp op gemiddeld €204.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.9% van de mensen in Velp een uitkering. Dit maakt dat in totaal 868 inwoners van Velp een uitkering krijgen.

Velp grenst zowel aan de plaatsen Rhenen en Rozendaal als aan de stad Arnhem. De A12 vormt de scheidingslijn tussen Arnhem en Velp. Andere belangrijke verkeersaders zijn de A348 en de N785. Daarnaast wordt Velp doorkruist door de spoorlijn Arnhem-Zutphen. Aan de hoofdstraat in Velp zijn diverse winkelvoorzieningen te vinden.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Velp interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Velp.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Velp

Provincie
Gelderland
Gemeente
Rheden
Inwoners
17.723
Inkomen
€33.600
WOZ-waarde
€204.000