backWERK Vlaardingen

backWERK Vlaardingen

Ondernemer worden bij backWERK in Vlaardingen

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Vlaardingen.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Vlaardingen

Vlaardingen is onderdeel van de gemeente Vlaardingen, binnen de provincie Zuid-Holland, en heeft 71.852 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €31.700. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Vlaardingen een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €1.035.322.000. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Vlaardingen op gemiddeld €164.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.4% van de mensen in Vlaardingen een uitkering. Dit maakt dat in totaal 3.161 inwoners van Vlaardingen een uitkering krijgen.

Vlaardingen is een stad in de provincie Zuid-Holland. Vlaardingen staat bekend als de Haringstad van Nederland. De stad ligt aan de rivier de Nieuwe Maas. Vlaardingen staat ook wel bekend als forensenstad. De belangrijkste werkgever van de stad is het Unilever Research Laboratorium. De werknemers wonen veelal buiten de stad. Vlaardingen is een stad met veel groei met in het midden een immens haven- en industriegebied. De meeste winkels in Vlaardingen bevinden zich aan het Liesveld, Het Veerplein, De Loper, de Gerard Burgerlaan of de van Hogendorplaan. Vlaardingen kent ook vele horecagelegenheden. Langs de historische havens van het centrum bevinden zich cafés, restaurants, koffiehuisjes en lunchrooms.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Vlaardingen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Vlaardingen.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Vlaardingen

Provincie
Zuid-Holland
Gemeente
Vlaardingen
Inwoners
71.852
Inkomen
€31.700
WOZ-waarde
€164.000