Expert Voorschoten

Expert Voorschoten

Ondernemer worden bij Expert in Voorschoten

Expert
Expert is op zoek naar een ondernemer in Voorschoten.

Expert is een toonaangevende winkelformule op het gebied van home-elektronica. Binnen onze succesformule krijg je als (beginnend) ondernemer optimale ondersteuning op alle fronten. Een Expertondernemer staat nooit alleen!

Over Voorschoten

In Voorschoten wonen naar schatting 25.249 inwoners (bron: CBS), en is gelegen in de gemeente Voorschoten, in Zuid-Holland. Gemiddeld wordt er €42.300 per huishouden verdiend, dat ligt iets hoger dan het landelijk gemiddelde van €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Voorschoten heeft hiermee een totaal inkomen van nabij €485.469.409 over alle inwoners. De huizen in Voorschoten hebben een gemiddelde WOZ waarde van €283.000, iets hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000 in 2014. 3% van de mensen hebben in Voorschoten een uitkering, oftewel 757 van alle inwoners.

Voorschoten is een dorp in de provincie Zuid-Holland, gelegen nabij Leiden. Voorschoten ligt tussen de spoorlijn en het Rijn-Schiekanaal. Het dorp is ontstaan op een oude strandwal. De meeste winkels in Voorschoten bevinden zich aan de Schoolstraat, het Planciusplantsoen, de Leidseweg, de Veurseweg of de Wijngaardenlaan.

Er zijn naast Expert ook nog andere franchiseformules waarvoor Voorschoten interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Voorschoten.

luxe & huishoudelijke artikelen branche informatie

Franchiseformule Expert valt binnen de branche luxe & huishoudelijke artikelen. Tot de branche luxe & huishoudelijke artikelen behoren winkels met luxeproducten van glas, aardewerk en porselein. Expert, Electronic Partner, Blokker en Marskramer zijn bekende voorbeelden van winkels die tot deze branche behoren. Naast luxe geschenken, kookgerei, woonaccessoires en servies verkopen deze winkels ook speelgoed.

Deze zogenoemde huishoudwinkels hebben het afgelopen jaar (van januari t/m november) te maken gehad met een omzetdaling. De branche voor de huishoudelijke artikelen boekte 5.5 procent minder omzet ten opzichte van het jaar ervoor (2014). De omzetdaling zorgt er mede voor dat deze branche tot de slechtst presterende sector van de detailhandel behoort.

De omzet van de gehele sector detailhandel steeg in dezelfde periode met 1 procent. Ook op de lange termijn blijft de rest van de detailhandel voor op de omzet van de huishoudwinkels. Het omzetniveau van winkels in luxe & huishoudelijke artikelen lag in 2015 bijna 20 procent achter op het omzetniveau van voor de crisis.

Naast een daling in de omzet neemt ook het aantal bedrijven in deze branche af. In 2008 stond de teller nog op 1255 bedrijven in de branche, maar dit slonk in 2015 met bijna een kwart tot 995 winkels. Het merendeel van de winkels in huishoudelijke artikelen (96 procent) beschikt over minder dan tien werkzame personen. Het waren voornamelijk deze kleine winkels die sinds 2008 de deuren sloten.

In de toekomst zal naast het onderscheidend vermogen in producten belangrijker worden maar ook de manier waarop de huishoudwinkels de online retail oppakken. De consument is steeds minder winkelloyaal. Goed geïnformeerd personeel wordt belangrijker bij de beslissing tot aankopen. Samenwerking op het gebied van inkoop, aftersales en distributie biedt kansen voor deze branche. Het aantal online platformwinkels groeit zeer snel. Voor huishoudwinkels is het waarschijnlijk verstandiger om samen te werken met deze online aanbieders dan om de concurrentiestrijd aan te gaan.

Bron: CBS, Rabobank

Vestigingen Expert

Gegevens Voorschoten

Provincie
Zuid-Holland
Gemeente
Voorschoten
Inwoners
25.249
Inkomen
€42.300
WOZ-waarde
€283.000