Bakker Bart Wageningen

Bakker Bart Wageningen

Ondernemer worden bij Bakker Bart in Wageningen

Bakker Bart is op zoek naar een ondernemer in Wageningen.

Bakker Bart is een succesvolle franchiseformule en voortdurend op zoek naar gedreven franchisenemers. Bakker Bart zoekt enthousiaste en gastgerichte personen. Personen met passie voor het product en voor de consument.

Over Wageningen

Wageningen is gelegen in Gelderland, en is onderdeel van de gemeente Wageningen. Er wonen ongeveer 37.830 mensen in Wageningen. De WOZ waarde van de woningen in Wageningen ligt gemiddeld op €244.000, iets hoger dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Wageningen op €33.700. Lager dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Wageningen een gezamenlijk inkomen van €579.486.818. Van alle inwoners hebben 2.9% een uitkering. In Wageningen een totaal van 1.097 inwoners.

Wageningen is een stad in de provincie Gelderland. Een groot deel van de inwoners van Wageningen is student. Wageningen beschikt over een binnenvaarthaven aan de Rijn. Wageningen ligt aan de N225 van Driebergen naar Arnhem. Wageningen is de enige studentenstad zonder station. De stad beschikt over een uitgebreid winkelbestand. De meeste winkels bevinden zich aan de Hoogstraat, de Stadsbrink, de Churchillweg, het Nude of het Nudepark. Wageningen is mede dankzij de Universiteit en het Business- en Science Park een kennisintensieve stad. Veel bedrijven die er gevestigd zijn richten zich op de food industrie. De oude binnenstad van Wageningen beschikt over veel cafés en restaurants. De meeste bevinden zich op de Markt rond de kerk. Wageningen wordt ook wel de food-stad van Nederland genoemd.

Er zijn naast Bakker Bart ook nog andere franchiseformules waarvoor Wageningen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Wageningen.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule Bakker Bart valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen Bakker Bart

Gegevens Wageningen

Provincie
Gelderland
Gemeente
Wageningen
Inwoners
37.830
Inkomen
€33.700
WOZ-waarde
€244.000