backWERK Wageningen

backWERK Wageningen

Ondernemer worden bij backWERK in Wageningen

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Wageningen.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Wageningen

Wageningen is onderdeel van de gemeente Wageningen, binnen de provincie Gelderland, en heeft 37.830 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €33.700. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Wageningen een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €579.486.818. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Wageningen op gemiddeld €244.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 2.9% van de mensen in Wageningen een uitkering. Dit maakt dat in totaal 1.097 inwoners van Wageningen een uitkering krijgen.

Wageningen is een stad in de provincie Gelderland. Een groot deel van de inwoners van Wageningen is student. Wageningen beschikt over een binnenvaarthaven aan de Rijn. Wageningen ligt aan de N225 van Driebergen naar Arnhem. Wageningen is de enige studentenstad zonder station. De stad beschikt over een uitgebreid winkelbestand. De meeste winkels bevinden zich aan de Hoogstraat, de Stadsbrink, de Churchillweg, het Nude of het Nudepark. Wageningen is mede dankzij de Universiteit en het Business- en Science Park een kennisintensieve stad. Veel bedrijven die er gevestigd zijn richten zich op de food industrie. De oude binnenstad van Wageningen beschikt over veel cafés en restaurants. De meeste bevinden zich op de Markt rond de kerk. Wageningen wordt ook wel de food-stad van Nederland genoemd.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Wageningen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Wageningen.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Wageningen

Provincie
Gelderland
Gemeente
Wageningen
Inwoners
37.830
Inkomen
€33.700
WOZ-waarde
€244.000