backWERK Warmenhuizen

backWERK Warmenhuizen

Ondernemer worden bij backWERK in Warmenhuizen

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Warmenhuizen.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Warmenhuizen

Warmenhuizen is onderdeel van de gemeente Schagen, binnen de provincie Noord-Holland, en heeft 11.870 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €35.700. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Warmenhuizen een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €192.617.727. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Warmenhuizen op gemiddeld €222.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3% van de mensen in Warmenhuizen een uitkering. Dit maakt dat in totaal 356 inwoners van Warmenhuizen een uitkering krijgen.

Warmenhuizen is van oorsprong een agrarisch dorp. Na 1970 kwam er veel nieuwbouw waar vooral forensen wonen. Het dorp was tot 1990 een zelfstandige gemeente. Het dorp is regionaal en landelijk bekend vanwege de vele sporters, waaronder wielrenner Steven Rooks. Het dorp heeft diverse winkelvoorzieningen met name voor de dagelijkse boodschappen. Verder kent het dorp nog een oude herberg uit 1572, de Moriaan, wat tegenwoordig als restaurant dient.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Warmenhuizen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Warmenhuizen.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Warmenhuizen

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Schagen
Inwoners
11.870
Inkomen
€35.700
WOZ-waarde
€222.000