backWERK Weert

backWERK Weert

Ondernemer worden bij backWERK in Weert

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Weert.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Weert

Weert is onderdeel van de gemeente Weert, binnen de provincie Limburg, en heeft 49.000 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €34.400. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Weert een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €766.181.818. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Weert op gemiddeld €211.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.7% van de mensen in Weert een uitkering. Dit maakt dat in totaal 2.303 inwoners van Weert een uitkering krijgen.

Weert is een stad in de provincie Limburg. De stad wordt ook wel de poort van Limburg genoemd. Weert grenst namelijk aan Noord-Brabant en België. Daarnaast ligt de stad ook bij de Peel en de Zuid-Willemsvaart. Weert is een industriestad. De sector industrie is goed voor veertig procent van de werkgelegenheid. Dit komt mede door de opkomst van de industrie door de aanleg van de Zuid-Willemsvaart en de spoorweg de IJzeren Rijn. Daarnaast speelt de stad vanwege de ligging tussen Zuidoost-Brabant en Limburg een belangrijke rol in de zakelijke dienstverlening. Weert beschikt over negen bedrijventerreinen. Weert kent een uitgebreid winkelbestand. Zowel overdekt als niet-overdekt. De stad heeft ondanks de groei van de afgelopen jaren toch de kleine winkels kunnen behouden. Weert ligt nabij de A2, de N292 en de N280.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Weert interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Weert.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Weert

Provincie
Limburg
Gemeente
Weert
Inwoners
49.000
Inkomen
€34.400
WOZ-waarde
€211.000