Bagels & Beans Weert

Bagels & Beans Weert

Ondernemer worden bij Bagels & Beans in Weert

Bagels & Beans is op zoek naar een ondernemer in Weert.

Servicegericht verkopen van vers belegde bagels, ultieme koffie & spetterverse sappen in een hartelijke, rustgevende & sfeervolle omgeving.

Over Weert

Weert is gelegen in Limburg, en is onderdeel van de gemeente Weert. Er wonen ongeveer 49.000 mensen in Weert. De WOZ waarde van de woningen in Weert ligt gemiddeld op €211.000, iets lager dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Weert op €34.400. Lager dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Weert een gezamenlijk inkomen van €766.181.818. Van alle inwoners hebben 4.7% een uitkering. In Weert een totaal van 2.303 inwoners.

Weert is een stad in de provincie Limburg. De stad wordt ook wel de poort van Limburg genoemd. Weert grenst namelijk aan Noord-Brabant en België. Daarnaast ligt de stad ook bij de Peel en de Zuid-Willemsvaart. Weert is een industriestad. De sector industrie is goed voor veertig procent van de werkgelegenheid. Dit komt mede door de opkomst van de industrie door de aanleg van de Zuid-Willemsvaart en de spoorweg de IJzeren Rijn. Daarnaast speelt de stad vanwege de ligging tussen Zuidoost-Brabant en Limburg een belangrijke rol in de zakelijke dienstverlening. Weert beschikt over negen bedrijventerreinen. Weert kent een uitgebreid winkelbestand. Zowel overdekt als niet-overdekt. De stad heeft ondanks de groei van de afgelopen jaren toch de kleine winkels kunnen behouden. Weert ligt nabij de A2, de N292 en de N280.

Er zijn naast Bagels & Beans ook nog andere franchiseformules waarvoor Weert interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Weert.

lunchroom branche informatie

Franchiseformule Bagels & Beans valt binnen de branche lunchroom. Tot de branche lunchroom behoren dagzaken waar onder andere belegde broodjes, koffie, thee en vruchtensappen verkrijgbaar zijn. In vergelijking met cafetaria’s wordt er bij een lunchroom weinig alcohol geschonken en is het een eet- en drinkgelegenheid met bediening. Bij sommige lunchrooms is het ook mogelijk om een bestelling af te halen of thuis te laten bezorgen. Enkele bekende formules in de branche zijn Anne & Max, Bagels & Beans, Bakker Bart en Délifrance.

In 2015 telde Nederland bijna 2.500 lunchrooms. Het aantal lunchrooms is ook tijdens de crisis jaren toegenomen, in de laatste 5 jaar kwamen er 489 lunchrooms bij en het aantal stijgt nog steeds. Dit terwijl het aantal restaurants in dezelfde periode met 7% is afgenomen. Lunchrooms kenmerken zich door flexibiliteit en wendbaarheid. De branche profiteert optimaal van de toenemende buitenhuisconsumptie. Consumenten kiezen vaker voor meerdere eetmomenten op een dag en dan veelal onderweg. Lunchrooms spelen in op de toenemende behoefte aan gemak en de toenemende aandacht aan verse, gezonde en lekkere maaltijden en bieden ook vaak een afhaal- en bezorgservice.

De branche profiteert van branchevervaging in de horeca. De opkomst van bakkerijen met hun eigen broodjescorners maar ook de ‘to go’ shops met hun eigen lunchhoekje zijn hier debet aan. Het shop-in-shop principe neemt een vlucht en ook traditionele cafetaria’s maken de conversie naar lunchrooms. De populariteit van lunchconcepten geeft de branche een eigentijds karakter.

De leegstand in winkelcentra wordt steeds vaker ingevuld met horeca, met name dagzaken. Lunchrooms zijn sterk vertegenwoordig in (stads)centra. Locatie in combinatie met het juiste concept is doorslaggevend in de mate van succes. Een lunchroom heeft gemiddeld een vloeroppervlak van 108 m² en 48 zitplaatsen binnen en 45 zitplaatsen buiten (indien er een terras aanwezig is). De gemiddelde besteding per gast is ruim 10 euro, 59% daarvan wordt uitgegeven aan food en 41% aan dranken.

Bron: Lunchroom.nl, Rabobank Cijfers & Trends

Vestigingen Bagels & Beans

Gegevens Weert

Provincie
Limburg
Gemeente
Weert
Inwoners
49.000
Inkomen
€34.400
WOZ-waarde
€211.000