PostMasters Werkendam

PostMasters Werkendam

Ondernemer worden bij PostMasters in Werkendam

PostMasters
PostMasters is op zoek naar een ondernemer in Werkendam.

Internationaal verzenden, expresspost, koeriersdiensten, inpakservice, DTP, copy- en print-service, postbussen en kantoorartikelen. Voor particulieren en bedrijven.

Over Werkendam

Werkendam is gelegen in Noord-Brabant, en is onderdeel van de gemeente Werkendam. Er wonen ongeveer 11.426 mensen in Werkendam. De WOZ waarde van de woningen in Werkendam ligt gemiddeld op €238.000, iets hoger dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Werkendam op €38.300. Hoger dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Werkendam een gezamenlijk inkomen van €198.916.273. Van alle inwoners hebben 3.2% een uitkering. In Werkendam een totaal van 366 inwoners.

Werkendam is een dorp in de provincie Noord-Brabant. Het dorp ligt nabij Dordrecht. Werkendam staat bekend als een schippersdorp. 20 procent van de bevolking werkt in de scheepsbouw en daarnaast zijn veel inwoners binnenvaartschippers. Verder zijn ook veel inwoners van Werkendam actief in baggerwerkzaamheden en de aanleg van waterwerken. De belangrijkste havens van Werkendam zijn de Beatrixhaven en de Biesboschhaven. Werkendam beschikt over een klein winkelbestand. Vanwege de ligging vlakbij het natuurgebied de Biesbosch trekt Werkendam jaarlijks ook veel toeristen.

Er zijn naast PostMasters ook nog andere franchiseformules waarvoor Werkendam interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Werkendam.

koerier & verzendservice branche informatie

Franchiseformule PostMasters valt binnen de branche koerier & verzendservice. Tot de branche koerier & verzendservice behoren post- en pakketbedrijven die zich met houden met het (internationaal) verzenden van vrachten, pakketten en post voor zowel particulieren als bedrijven. Bekende formules in deze branche zijn onder andere InXpress, PostMasters en Collect & Deliver.

De branche profiteert optimaal van de toenemende groei in online verkopen. De online bestedingen zijn de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld. Per online aankoop wordt er circa € 2,40 betaald aan verzendkosten. In het derde kwartaal van 2014 steeg de omzet van post- en koeriersdiensten met 9,4%, de hoogste omzet ooit behaalt door de branche. Niet alleen de omzet is toegenomen, ook het aantal bedrijven groeide de afgelopen vijf jaar met 30%. De toetredingsdrempels voor nieuwe aanbieders is laag. Hierdoor is het relatief gemakkelijk om een koeriersdienst te beginnen. Deze lage toetredingsdrempels zorgen voor hoge concurrentie en een afname van de omzet per bedrijf.

De markt heeft te maken met diverse trends. De belangrijkste ontwikkeling is de same-day-delivery. De consument hecht tegenwoordig een grote waarde aan een snelle bezorging, artikelen op de dag van bestellen ook bezorgen is steeds vaker een vereiste. De wens van de consument is dat hij zelf kan bepalen waar een wanneer het artikel wordt bezorgd. Dit vergt van koeriersdiensten andere aanrijtijden. Daarmee neemt ook de avond- en weekendbezorging toe. Tijdige en nauwkeurige leveringen worden steeds crucialer geacht voor een optimale klanttevredenheid. Er wordt onder andere sterk geïnvesteerd in ‘tracking and tracing’, waarbij de informatiestroom even belangrijk wordt geacht als de goederenstoom.

De toenemende Click & Collect initiatieven, waarbij de consument de bestelling zelf af kan halen bij een winkel van de retailer, vormt een bedreiging voor koeriersdiensten. Ook de toenemende populariteit van afhaal- en afgiftepunten vormt een serieuze bedreiging. Deze trends vragen om flexibiliteit en gunstige prijzen van koeriersbedrijven om zich te blijven onderscheiden van de concurrent.

Bron: LogistiekTotaal.nl, ABN AMRO Insights

Vestigingen PostMasters

Gegevens Werkendam

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Werkendam
Inwoners
11.426
Inkomen
€38.300
WOZ-waarde
€238.000