backWERK Westervoort

backWERK Westervoort

Ondernemer worden bij backWERK in Westervoort

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Westervoort.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Westervoort

Westervoort is onderdeel van de gemeente Westervoort, binnen de provincie Gelderland, en heeft 14.988 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €33.700. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Westervoort een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €229.588.909. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Westervoort op gemiddeld €182.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 6% van de mensen in Westervoort een uitkering. Dit maakt dat in totaal 899 inwoners van Westervoort een uitkering krijgen.

Westervoort is een plaats in de provincie Gelderland. Westervoort ligt nabij Arnhem. De plaats is bereikbaar middels de A12. Westervoort beschikt over een beperkt winkelbestand. Je kan er terecht voor de primaire boodschappen. Verder kent Westervoort een bedrijventerrein wat de belangrijkste pijler is voor de Westervoortse economie. Er zijn 105 bedrijven gevestigd op dit bedrijventerrein. De sectoren handel & reparatie en industrie zijn het breedst vertegenwoordigd.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Westervoort interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Westervoort.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Westervoort

Provincie
Gelderland
Gemeente
Westervoort
Inwoners
14.988
Inkomen
€33.700
WOZ-waarde
€182.000