backWERK Wijchen

backWERK Wijchen

Ondernemer worden bij backWERK in Wijchen

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Wijchen.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Wijchen

Wijchen is onderdeel van de gemeente Wijchen, binnen de provincie Gelderland, en heeft 32.904 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €35.800. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Wijchen een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €535.437.818. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Wijchen op gemiddeld €227.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.8% van de mensen in Wijchen een uitkering. Dit maakt dat in totaal 1.579 inwoners van Wijchen een uitkering krijgen.

Wijchen is een plaats in de provincie Gelderland. De plaats ligt aan de grens met Noord-Brabant. Wijchen was van oorsprong een agrarisch dorp. Later werd de fabricatie van auto’s en vrachtauto’s belangrijk voor de plaats. Wijchen beschikt over een middelgroot winkelcentrum. De meeste winkel bevinden zich rondom de Markt. Wijchen heeft ook een gedeelte van de winkels overdekt: De Marktpromenade. Recreatieplas de Berendonck trekt veel watersportliefhebbers naar de plaats. Wijchen beschikt over een treinstation en is bereikbaar via de A50 en A326.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Wijchen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Wijchen.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Wijchen

Provincie
Gelderland
Gemeente
Wijchen
Inwoners
32.904
Inkomen
€35.800
WOZ-waarde
€227.000