backWERK Winschoten

backWERK Winschoten

Ondernemer worden bij backWERK in Winschoten

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Winschoten.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Winschoten

Winschoten is onderdeel van de gemeente Oldambt, binnen de provincie Groningen, en heeft 18.160 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €29.300. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Winschoten een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €241.858.182. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Winschoten op gemiddeld €133.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.9% van de mensen in Winschoten een uitkering. Dit maakt dat in totaal 890 inwoners van Winschoten een uitkering krijgen.

Winschoten heeft als bijnaam de molenstad en vervult een centrumfunctie binnen de gemeente Oldambt. De binnenstad telt een aantal winkelstraten die makkelijk bereikbaar zijn vanaf het treinstation. In 2002 werd er een groot winkelcentrum geopend, ’t Rond aan de Venne, om grotere winkelketens te huisvesten. De gemeente is in toenemende mate in samenwerking met vastgoedeigenaren bezig om delen van de binnenstad van Winschoten een beter aanzien te geven, hetgeen onder andere mogelijk is door een grote financiële bijdrage van de provincie Groningen.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Winschoten interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Winschoten.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Winschoten

Provincie
Groningen
Gemeente
Oldambt
Inwoners
18.160
Inkomen
€29.300
WOZ-waarde
€133.000