RE/MAX Wormerveer

RE/MAX Wormerveer

Ondernemer worden bij RE/MAX in Wormerveer

RE/MAX is op zoek naar een ondernemer in Wormerveer.

Bemiddelaars in onroerend goed, hypotheken en verzekeringen. RE/MAX is erkend als één van de toonaangevende vastgoedbedrijven met de meest productieve makelaars en een wereldwijd bereik in meer dan 100 landen.

Over Wormerveer

In Wormerveer wonen naar schatting 11.245 inwoners (bron: CBS), en is gelegen in de gemeente Zaanstad, in Noord-Holland. Gemiddeld wordt er €33.300 per huishouden verdiend, dat ligt iets lager dan het landelijk gemiddelde van €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Wormerveer heeft hiermee een totaal inkomen van nabij €170.208.409 over alle inwoners. De huizen in Wormerveer hebben een gemiddelde WOZ waarde van €177.000, iets lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000 in 2014. 3.8% van de mensen hebben in Wormerveer een uitkering, oftewel 427 van alle inwoners.

Wormerveer wordt doorkruist door de N246 en de N203. Het dorp ligt tegen rivier de Zaan. Wormerveer staat ook bekend als Gladoren door de vele oliemolens. Naast de oliemolens beschikt de rijst-, meel- en cacaomolens. Na Zaandam telt Wormerveer het grootst aantal bedrijven in de Zaanstreek. De meeste winkels bevinden zich in Shoppingcenter Noordeveld. Bezoekers kunnen gratis parkeren.

Er zijn naast RE/MAX ook nog andere franchiseformules waarvoor Wormerveer interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Wormerveer.

makelaardij branche informatie

Franchiseformule RE/MAX valt binnen de branche makelaardij. De branche makelaardij behuisd formules in makelaardij en onroerend goed. Formules die koop- en huurwoningen aanbieden, maar ook het kunnen maken van taxaties. De branche is de afgelopen jaren flink gegroeid en dit is o.a. ook af te leiden aan het aantal makelaarsformules binnen franchise. Bekende formules in deze branche zijn o.a. Re/Max, HouseHunting en EHR.

De verwachting is dat in 2016 de branche kan blijven profiteren van het toenemende aantal transacties op de woningmarkt. Daarbij wordt de onderlinge concurrentie tussen de formules groter, maar zal Internet en social media een grotere rol gaan spelen.

In 2014 hebben makelaars hun omzet flink zien dalen als gevolg van de afnemende daling van het aantal verkooptransacties. Ook de tarieven en rendement stonden onder druk. Makelaars hebben hierdoor flink op de kosten moeten letten, waarbij overheadkosten werden verlaagd, goedkopere dienstauto’s werden aangeschaft, goedkopere locatie voor kantoorpand, etc. Door de situatie op de woningmarkt en de toenemende transparantie in de markt experimenteren makelaars, vooral aan de aankoopkant, vaker met courtage afwijkende systemen, zoals tarieven op uurbasis en lumpsumtarieven.

Een belangrijke trend in de makelaardij is het oriënteren van de kopers en huurders op het Internet. Makelaars kunnen zich op dit gebied nog voldoende onderscheiden. Een andere trend is het verleggen van de dienstverlening op advies. Het verzamelen, verwerken, combineren van gegevens en analyseren ervan kan als marketingtool worden ingezet. Hierdoor kan de makelaar relevante informatie voor de klant sneller presenteren. Ook binnen de makelaardij is branchevervaging een nieuwe trend. De branchevervaging en het aanbieden van shop-in-shop concepten, gecombineerd met de vraag naar minder vierkante meters in de zaak, bieden kansen.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends, NVM, ABN AMRO

Vestigingen RE/MAX

Gegevens Wormerveer

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Zaanstad
Inwoners
11.245
Inkomen
€33.300
WOZ-waarde
€177.000