backWERK Woudenberg

backWERK Woudenberg

Ondernemer worden bij backWERK in Woudenberg

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Woudenberg.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Woudenberg

Woudenberg is onderdeel van de gemeente Woudenberg, binnen de provincie Utrecht, en heeft 12.606 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €38.800. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Woudenberg een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €222.324.000. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Woudenberg op gemiddeld €281.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 2.6% van de mensen in Woudenberg een uitkering. Dit maakt dat in totaal 328 inwoners van Woudenberg een uitkering krijgen.

Woudenberg ligt in de provincie Utrecht en wordt gekruist door de provinciale wegen N226 en N224. Op dit kruispunt bevindt zich ook De piramide van Austerlitz. In oktober/november 2016 wil de gemeente starten met het verbeteren van het centrum die moeten leiden tot een groener, levendiger en functioneler centrum met een aantrekkelijk winkelaanbod.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Woudenberg interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Woudenberg.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Woudenberg

Provincie
Utrecht
Gemeente
Woudenberg
Inwoners
12.606
Inkomen
€38.800
WOZ-waarde
€281.000