Bakers Dough Zandvoort

Ondernemer worden bij Bakers Dough in Zandvoort

Bakers Dough is op zoek naar een ondernemer in Zandvoort.

Verkoop van cookie dough, ijs en koffie vanuit een stijlvolle take-away omgeving op een high traffic locatie met kleine zitgelegenheid.

Over Zandvoort

Zandvoort is gelegen in Noord-Holland, en is onderdeel van de gemeente Zandvoort. Er wonen ongeveer 16.786 mensen in Zandvoort. De WOZ waarde van de woningen in Zandvoort ligt gemiddeld op €255.000, iets hoger dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Zandvoort op €33.700. Lager dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Zandvoort een gezamenlijk inkomen van €257.131.000. Van alle inwoners hebben 4.1% een uitkering. In Zandvoort een totaal van 688 inwoners.

Zandvoort is een bekende badplaats in Nederland en ligt in de provincie Noord-Holland. De stad leefde vroeger in een isolement door slechte verbindingen met het achterland. Rond de 19e eeuw kwam hier verandering in. Door het aanleggen van een badhuis werden de wegen verbeterd. Ook bevond in deze tijd de grootste duinaardappel teelt. In de loop der jaren is Zandvoort een toeristentrekpleister en hebben de helft van de arbeidsplaatsen een verband met toerisme. In het hoogseizoen zijn de winkels tot 22:00 geopend.

Er zijn naast Bakers Dough ook nog andere franchiseformules waarvoor Zandvoort interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Zandvoort.

koffie & thee branche informatie

Franchiseformule Bakers Dough valt binnen de branche koffie & thee. Tot de branche koffie & thee behoren speciaalzaken voor de verkoop van koffie, thee, espresso machines en serviezen. De branche is een voorbeeld van foodretail. De speciaalzaken bieden in een unieke setting een zeer uitgebreid en een steeds wisselend assortiment van versgemalen koffie, verse theesoorten en cadeauartikelen aan. Bij sommige speciaalzaken zijn de producten ook in een webshop verkrijgbaar. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn Kaldi koffie & thee, Simon Lévelt en Casabarista.

Nederland is van oudsher een echt koffieland. Koffie en thee staan, samen met water, in de top drie van de meest gedronken dranken van ons land. De Nederlander drinkt gemiddeld 150 liter koffie en 90 liter thee. Dat zijn ruim drie kopjes koffie en twee kopjes thee per hoofd van de bevolking per dag. Nederlanders drinken de meeste koffie thuis, 70% van alle koffieconsumptie vindt binnenshuis plaats. De Nederlandse bevolking gaat voor gezelligheid en huiselijkheid.

De trends volgen elkaar in rap tempo op: na cappuccino, latte en espresso in allerlei smaken en blends is nu de goede oude filterkoffie the latest hip thing. Consumeren met aandacht, van massa naar speciaal. Van theezakje naar losse thee en van snelle espresso naar slow coffee. De nieuwe koffiedrinker wil kwaliteit en afwisseling en laat zich graag verleiden tot het betalen van een meerprijs voor een product met een unieke beleving. Koffie is cultuur geworden.

De aanschaf van hoogwaardige koffiezetapparatuur voor thuis is in een stroomversnelling gekomen. Daarnaast is er een groeiende groep consumenten die zich steeds bewuster is van hun consumptie en die wil weten waar het vandaan en hoe het wordt gemaakt. Om vervolgens bewuste keuzes te maken voor bijvoorbeeld duurzaam, lokaal of ambachtelijk. Dit resulteerde de afgelopen jaren in een sterke toename van koffie- en theespeciaalzaken. Daarnaast is de toenemende koffiebeleving bij bijvoorbeeld tankstations, treinstations en luchthavens een impuls voor de hele koffiebranche geweest.

Vestigingen Bakers Dough

Gegevens Zandvoort

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Zandvoort
Inwoners
16.786
Inkomen
€33.700
WOZ-waarde
€255.000