Budget Home Store Zeist

Ondernemer worden bij Budget Home Store in Zeist

Budget Home Store is op zoek naar een ondernemer in Zeist.

Budget Home Stores is een keten van woonwinkels met scherpe prijze, waarvan de winst 100% naar de ondernemer gaat.

Over Zeist

In Zeist wonen naar schatting 53.050 inwoners (bron: CBS), en is gelegen in de gemeente Zeist, in Utrecht. Gemiddeld wordt er €39.700 per huishouden verdiend, dat ligt iets hoger dan het landelijk gemiddelde van €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Zeist heeft hiermee een totaal inkomen van nabij €957.311.364 over alle inwoners. De huizen in Zeist hebben een gemiddelde WOZ waarde van €301.000, iets hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000 in 2014. 3.5% van de mensen hebben in Zeist een uitkering, oftewel 1.857 van alle inwoners.

Zeist ligt in het midden van de provincie Utrecht en tegen de Utrechtse Heuvelrug aan. Zeist wordt ook wel Slotstad genoemd vanwege kasteel Slot Zeist. Dit kasteel wordt nu gebruikt voor exposities van moderne kunstenaars kenmerkt zich door haar groene karakter. Zeist ligt tegen het Utrechtse Heuvelrug aan. Het winkelcentrum van Zeist heeft verschillende straten met elk hun eigen karakter.

Er zijn naast Budget Home Store ook nog andere franchiseformules waarvoor Zeist interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Zeist.

wooninrichting & woondecoratie branche informatie

Franchiseformule Budget Home Store valt binnen de branche wooninrichting & woondecoratie. In de branche wooninrichting & woondecoratie zorgt de ondernemer voor de verkoop van vloeren, gordijnen, behang, verf, zonwering of raamdecoratie. Bekende spelers in de markt zijn Decorette, DroomDomein, Pronto Wonen en Rivièra Maison.

In 2016 wordt een lichte groei van het volume in de woonbranche verwacht. Dit komt door de aantrekkende bestedingen en activiteit op de woningmarkt. De omzet zal zich naar verwachting zeer divers ontwikkelen en is sterk afhankelijk van de kwaliteit en positionering van de betreffende franchiseformule. Veel winkels verkopen dezelfde producten en merken. Voor deze winkels is het belangrijk om een compleet beeld neer te zetten van de collecties.

De woonbranche sloot 2015 af met een omzetgroei van 10,6%. Voor 2016 wordt opnieuw een omzetstijging verwacht van 5%. Meubelverkopers sloten 2015 af met een omzet van 8,2% en woningtextielzaken noteerden 7,2% meet omzet.

Online werd er een omzet geboekt van 20%. Daarmee komt de groei een stuk hoger uit dan in 2014, toen de omzet 11% steeg. Bij winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) steeg de online omzet met 23%.

Steeds meer zie je supermarktketens, bouwmarkten, tuincentra en niet-retailers in toenemende mate de concurrentie aangaan met de traditionele woonondernemer. Vooral het middensegment heeft hier hinder van. Het goedkope en het dure segment en winkels met een eigen, unieke productlijn hebben hier minder last van. Het is dus belangrijk om onderscheidend te zijn en te blijven in deze branche.

Door de marktontwikkelingen wordt er nu meer gevraagd om te sturen op cijfers. De juiste managementinformatie zorgt ervoor dat inzichtelijk is welke producten op welke wijze bijdragen aan de marge. Zo kan de marge beter gestuurd worden. Daarnaast geven kengetallen en benchmarkgegevens inzage in het functioneren van de onderneming. Samenwerking in de keten is van groot belang.

Bron: CBS, Rabobank

Vestigingen Budget Home Store

Gegevens Zeist

Provincie
Utrecht
Gemeente
Zeist
Inwoners
53.050
Inkomen
€39.700
WOZ-waarde
€301.000