Bakers Dough Zevenbergen

Ondernemer worden bij Bakers Dough in Zevenbergen

Bakers Dough is op zoek naar een ondernemer in Zevenbergen.

Verkoop van cookie dough, ijs en koffie vanuit een stijlvolle take-away omgeving op een high traffic locatie met kleine zitgelegenheid.

Over Zevenbergen

Zevenbergen is gelegen in Noord Brabant, en is onderdeel van de gemeente Moerdijk. Er wonen ongeveer 14.020 mensen in Zevenbergen. De WOZ waarde van de woningen in Zevenbergen ligt gemiddeld op €215.000, iets hoger dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Zevenbergen op €36.600. Hoger dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Zevenbergen een gezamenlijk inkomen van €233.241.818. Van alle inwoners hebben 4.2% een uitkering. In Zevenbergen een totaal van 589 inwoners.

Zevenbergen ligt in het midden van zeekleipolders, met in het noorden het Haven- en industriegebied Moerdijk. Vroeger was Zevenbergen bekend om de suikerfabrieken, die inmiddels zijn gesloten. Rond 1970 werd de haven, gelegen in het centrum, gedempt. Al bestaan er nu wel plannen om die weer open te graven. Rondom de haven zijn ook verschillende winkels te vinden, net als o.a. in de straten Noordhaven, Molenstraat en Wagenmakerij. Zevenbergen heeft een eigen treinstation en is een van de oudste van Nederland. Belangrijke verkeersaders zijn N285, N389 en ligt nabij de A7.

Er zijn naast Bakers Dough ook nog andere franchiseformules waarvoor Zevenbergen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Zevenbergen.

koffie & thee branche informatie

Franchiseformule Bakers Dough valt binnen de branche koffie & thee. Tot de branche koffie & thee behoren speciaalzaken voor de verkoop van koffie, thee, espresso machines en serviezen. De branche is een voorbeeld van foodretail. De speciaalzaken bieden in een unieke setting een zeer uitgebreid en een steeds wisselend assortiment van versgemalen koffie, verse theesoorten en cadeauartikelen aan. Bij sommige speciaalzaken zijn de producten ook in een webshop verkrijgbaar. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn Kaldi koffie & thee, Simon Lévelt en Casabarista.

Nederland is van oudsher een echt koffieland. Koffie en thee staan, samen met water, in de top drie van de meest gedronken dranken van ons land. De Nederlander drinkt gemiddeld 150 liter koffie en 90 liter thee. Dat zijn ruim drie kopjes koffie en twee kopjes thee per hoofd van de bevolking per dag. Nederlanders drinken de meeste koffie thuis, 70% van alle koffieconsumptie vindt binnenshuis plaats. De Nederlandse bevolking gaat voor gezelligheid en huiselijkheid.

De trends volgen elkaar in rap tempo op: na cappuccino, latte en espresso in allerlei smaken en blends is nu de goede oude filterkoffie the latest hip thing. Consumeren met aandacht, van massa naar speciaal. Van theezakje naar losse thee en van snelle espresso naar slow coffee. De nieuwe koffiedrinker wil kwaliteit en afwisseling en laat zich graag verleiden tot het betalen van een meerprijs voor een product met een unieke beleving. Koffie is cultuur geworden.

De aanschaf van hoogwaardige koffiezetapparatuur voor thuis is in een stroomversnelling gekomen. Daarnaast is er een groeiende groep consumenten die zich steeds bewuster is van hun consumptie en die wil weten waar het vandaan en hoe het wordt gemaakt. Om vervolgens bewuste keuzes te maken voor bijvoorbeeld duurzaam, lokaal of ambachtelijk. Dit resulteerde de afgelopen jaren in een sterke toename van koffie- en theespeciaalzaken. Daarnaast is de toenemende koffiebeleving bij bijvoorbeeld tankstations, treinstations en luchthavens een impuls voor de hele koffiebranche geweest.

Vestigingen Bakers Dough

Gegevens Zevenbergen

Provincie
Noord Brabant
Gemeente
Moerdijk
Inwoners
14.020
Inkomen
€36.600
WOZ-waarde
€215.000