backWERK Zevenbergen

backWERK Zevenbergen

Ondernemer worden bij backWERK in Zevenbergen

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Zevenbergen.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Zevenbergen

Zevenbergen is onderdeel van de gemeente Moerdijk, binnen de provincie Noord Brabant, en heeft 14.020 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €36.600. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Zevenbergen een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €233.241.818. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Zevenbergen op gemiddeld €215.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.2% van de mensen in Zevenbergen een uitkering. Dit maakt dat in totaal 589 inwoners van Zevenbergen een uitkering krijgen.

Zevenbergen ligt in het midden van zeekleipolders, met in het noorden het Haven- en industriegebied Moerdijk. Vroeger was Zevenbergen bekend om de suikerfabrieken, die inmiddels zijn gesloten. Rond 1970 werd de haven, gelegen in het centrum, gedempt. Al bestaan er nu wel plannen om die weer open te graven. Rondom de haven zijn ook verschillende winkels te vinden, net als o.a. in de straten Noordhaven, Molenstraat en Wagenmakerij. Zevenbergen heeft een eigen treinstation en is een van de oudste van Nederland. Belangrijke verkeersaders zijn N285, N389 en ligt nabij de A7.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Zevenbergen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Zevenbergen.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Zevenbergen

Provincie
Noord Brabant
Gemeente
Moerdijk
Inwoners
14.020
Inkomen
€36.600
WOZ-waarde
€215.000