backWERK Zoetermeer

backWERK Zoetermeer

Ondernemer worden bij backWERK in Zoetermeer

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Zoetermeer.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Zoetermeer

Zoetermeer is onderdeel van de gemeente Zoetermeer, binnen de provincie Zuid-Holland, en heeft 124.399 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €36.000. Het landelijk gemiddelde ligt op €36.500 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Zoetermeer een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €2.035.620.000. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Zoetermeer op gemiddeld €188.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €270.000. Daarnaast hebben 3.9% van de mensen in Zoetermeer een uitkering. Dit maakt dat in totaal 4.852 inwoners van Zoetermeer een uitkering krijgen.

Zoetermeer ligt in het Groene Hart aan de A12. Het centrum van Zoetermeer kenmerkt zich met kleine speciaalzaken tot grote warenhuizen. Zoetermeer is een van de meest vooruitstrevende IT steden van Nederland. De stad was een van de eerste met glasvezelnetwerk en werd in 2007 de eerste gemeente met stadhuis in een virtuele wereld. Naast veel ICT-bedrijven hebben ook veel verzekeringen, vakbonden en belangenorganisaties hun hoofdkantoor in Zoetermeer gevestigd.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Zoetermeer interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Zoetermeer.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

Het huidige marktaandeel van online food is explosief gegroeid. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: De grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Zoetermeer

Provincie
Zuid-Holland
Gemeente
Zoetermeer
Inwoners
124.399
Inkomen
€36.000
WOZ-waarde
€188.000