30ml Coffee Roasters Zutphen

30ml Coffee Roasters Zutphen

Ondernemer worden bij 30ml Coffee Roasters in Zutphen

30ml Coffee Roasters is op zoek naar een ondernemer in Zutphen.

30ml is een koffiebar die het comfort van een tweede huiskamer biedt, met hoogwaardige specialty koffiesoorten en een puur aanbod voor de zoete en hartige trek.

Over Zutphen

Zutphen is gelegen in Gelderland, en is onderdeel van de gemeente Zutphen. Er wonen ongeveer 38.335 mensen in Zutphen. De WOZ waarde van de woningen in Zutphen ligt gemiddeld op €185.000, iets lager dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Zutphen op €32.100. Lager dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Zutphen een gezamenlijk inkomen van €559.342.500. Van alle inwoners hebben 4.9% een uitkering. In Zutphen een totaal van 1.878 inwoners.

Zutphen is een Hanzestad aan de rivier de IJssel. Vanwege het grote aantal historische gebouwen met een toren wordt Zutphen ook regelmatig aangeduid als Torenstad. Het centrum biedt een gevarieerd winkelaanbod. De stad is centraal gelegen aan een knooppunt van provinciale wegen en is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Er zijn naast 30ml Coffee Roasters ook nog andere franchiseformules waarvoor Zutphen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Zutphen.

koffie & thee branche informatie

Franchiseformule 30ml Coffee Roasters valt binnen de branche koffie & thee. Tot de branche koffie & thee behoren speciaalzaken voor de verkoop van koffie, thee, espresso machines en serviezen. De branche is een voorbeeld van foodretail. De speciaalzaken bieden in een unieke setting een zeer uitgebreid en een steeds wisselend assortiment van versgemalen koffie, verse theesoorten en cadeauartikelen aan. Bij sommige speciaalzaken zijn de producten ook in een webshop verkrijgbaar. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn Kaldi koffie & thee, Simon Lévelt en Casabarista.

Nederland is van oudsher een echt koffieland. Koffie en thee staan, samen met water, in de top drie van de meest gedronken dranken van ons land. De Nederlander drinkt gemiddeld 150 liter koffie en 90 liter thee. Dat zijn ruim drie kopjes koffie en twee kopjes thee per hoofd van de bevolking per dag. Nederlanders drinken de meeste koffie thuis, 70% van alle koffieconsumptie vindt binnenshuis plaats. De Nederlandse bevolking gaat voor gezelligheid en huiselijkheid.

De trends volgen elkaar in rap tempo op: na cappuccino, latte en espresso in allerlei smaken en blends is nu de goede oude filterkoffie the latest hip thing. Consumeren met aandacht, van massa naar speciaal. Van theezakje naar losse thee en van snelle espresso naar slow coffee. De nieuwe koffiedrinker wil kwaliteit en afwisseling en laat zich graag verleiden tot het betalen van een meerprijs voor een product met een unieke beleving. Koffie is cultuur geworden.

De aanschaf van hoogwaardige koffiezetapparatuur voor thuis is in een stroomversnelling gekomen. Daarnaast is er een groeiende groep consumenten die zich steeds bewuster is van hun consumptie en die wil weten waar het vandaan en hoe het wordt gemaakt. Om vervolgens bewuste keuzes te maken voor bijvoorbeeld duurzaam, lokaal of ambachtelijk. Dit resulteerde de afgelopen jaren in een sterke toename van koffie- en theespeciaalzaken. Daarnaast is de toenemende koffiebeleving bij bijvoorbeeld tankstations, treinstations en luchthavens een impuls voor de hele koffiebranche geweest.

Vestigingen 30ml Coffee Roasters

Gegevens Zutphen

Provincie
Gelderland
Gemeente
Zutphen
Inwoners
38.335
Inkomen
€32.100
WOZ-waarde
€185.000