Een eigen administratiekantoor beginnen? Maak een vliegende start met de faciliteiten van CijferMeester!
In de regio Almere wonen er zo’n 230.550 mensen. Hiervan zijn er 79.400 van buitenlandse komaf, oftewel 79400 230550%. Dit kunnen zowel Europeanen als niet-Europeanen zijn. Het aantal huishoudens en de gezinsgrootte zijn tevens van belang voor een mogelijke vestigingsplaats van een onderneming. In het geval van Almere zijn de inwoners verdeeld over 95.585 huishoudens. Hiervan hebben 42.025 kinderen, en 53.630 niet. Dit kunnen eenpersoons- of meerpersoonshuishoudens zijn. De gemiddelde gezinsgrootte in Almere is 2,3.
De hoofdplaats binnen deze regio is Almere, gelegen in de Flevopolder. Echter zijn Muiden en Weesp, gelegen ten oosten van Amsterdam, tevens onderdeel van deze regio. De regio wordt dus verdeeld door het IJ. Gezien de ligging van deze regio komt veel van de bedrijvigheid en commercie voort uit de zeevaart. Met name Muiden en Muiderpoort zijn toeristische trekpleisters voor de pleziervaart.
Er zijn naast CijferMeester ook nog andere franchiseformules waarvoor Almere interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Almere.
Franchiseformule CijferMeester valt binnen de branche accountancy & administratie. Tot deze branche behoren de accountancy kantoren, de administratiekantoren, de boekhoudkantoren en de belastingkantoren in Nederland. Het aantal kantoren binnen deze branche neemt jaarlijks toe. De grootste stijging is te zien bij het aantal boekhoudkantoren en belastingconsulenten.
Door de toename van digitalisering en de onderlinge prijsconcurrentie in deze branche loopt de omzet terug. Om deze krimp tegen te gaan zullen accountants hun werkzaamheden uit moeten breiden. Hierbij kan gedacht worden aan: advies over pensioenen, HR & ziekteverzuim en financiële planning. Hierbij zal deze branche vanuit de traditionele consultancybranche hevige concurrentie gaan ondervinden.
Daarnaast zal het belang van samenwerking in de branche administratie & accountancy alleen maar toenemen. Zowel op nationaal als internationaal niveau worden informele samenwerkingsverbanden gesloten. Op deze manier kunnen beide partijen van elkaars specialisaties profiteren, verkrijgen ze een groter marktaandeel en kunnen ze gezamenlijk investeren. Daarnaast neemt de behoefte aan samenwerking buiten de branche ook steeds meer toe. De huidige tijd vraagt om samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld juridische adviesbureaus, softwareontwikkelaars en uitzenders.
In de komende jaren zullen de kantoren die actief zijn binnen deze branche de keuze gaan maken voor een full service aanbod of ze zullen zich gaan specialiseren en samenwerkingsverbanden aan gaan. Deze veranderingen vragen ook om ander personeel. Daarnaast zal door toenemende wet- en regelgeving consolidatie plaatsvinden. Verder zal ook de behoefte aan flexibilisering de komende jaren toenemen. Binnen de administratie & accountancy branche zullen investeringen gedaan moeten worden. Dit komt mede door de digitalisering, de toenemende wet- en regelgeving en het investeren in goed personeel. Verder zien we binnen deze branche steeds meer hoogopgeleide en gespecialiseerde ZZP-ers.
Bron: Rabobank Cijfers & Trends