Abeos is de partner voor uitzendondernemers in het Agri en Food segment en de aanpalende sectoren. Wij ontzorgen onze franchisenemers optimaal met onze zeer complete dienstverlening, zodat zij zich volledig kunnen richten op hun kernactiviteit; het vinden en binden van de best gekwalificeerde krachten voor onze opdrachtgevers.
Amersfoort-Harderwijk is een regio met ongeveer 333.375 inwoners. 54.580 van deze inwoners heeft een allochtone achtergrond (westers en niet-westers). Dit wordt verdeeld over 137.900 huishoudens met kinderen, en 83.855 huishoudens zonder. Wat een totaal maakt van 137.900 huishoudens. De gemiddelde gezinsgrootte in Amersfoort-Harderwijk is 2,5. De verdeling van de huishoudens en de gezinsgrootte kan de aantrekkelijk van het gebied voor uw onderneming beïnvloeden.
De regio bestaat uit diverse steden waaronder Amersfoort, Harderwijk en Nijkerk en is deels gelegen in de provincie Utrecht en deels in de provincie Gelderland. De grootste stad binnen de regio is Amersfoort. Amersfoort is een groeistad en vervult een regiofunctie met een sterk gegroeid bedrijfsleven. De binnenstad bezit een middeleeuws karakter met grachten en biedt een groot aanbod aan winkel- en horecavoorzieningen. De belangrijkste verkeersader binnen de regio is de A28.
Er zijn naast Abeos ook nog andere franchiseformules waarvoor Amersfoort-Harderwijk interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Amersfoort-Harderwijk.
Franchiseformule Abeos valt binnen de branche arbeidsbemiddeling & uitzendbureau. Uitzendbureaus zijn intermediairs actief op de arbeidsmarkt. Ze bemiddelen tussen werkzoekenden en bedrijven die al dan niet tijdelijk werknemers willen inlenen om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Vaak hebben uitzendbureaus ook meerdere diensten in huis, zoals payroll en het geven van HR advies. Bekende spelers in deze branche zijn Olympia Uitzendbureau, Payper en In Person. De laatste jaren zie je ook steeds meer uitzendbureaus gespecialiseerd op een vakgebied, zoals Happy Nurse. Zij richten zich bijvoorbeeld alleen op de zorg.
De afgelopen tijd zijn de werkbare uren volgens de ABU gedaald en ook de omzet binnen de branche is licht gedaald, maar loopt inmiddels wel weer op.
De Rabobank verwacht dat de uitzendmarkt door verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt en de verder aantrekkende economie zal groeien. Naast het aantal uitzendkrachten en gedetacheerden, zal in de komende jaren ook het aantal tijdelijke contracten en zzp’ers toenemen.
De aantrekkelijkheid van het inhuren van flexibele krachten is onder andere afhankelijk van wetgeving. Door de Wet Werk en Zekerheid is er bijvoorbeeld al gezorgd dat flexmedewerkers en vaste medewerkers dezelfde ontslagbescherming hebben.
Ook is de politiek bezig met een wetsvoorstel waarbij andere ongelijkheden als salaris, pensioenen en scholingsmogelijkheden verdwijnen. De Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU), verwacht dat payroll met invoering van deze wet vrijwel onmogelijk wordt. De bond geeft ook aan dat het toepassen van het pensioen voor de opdrachtgever voor veel administratie gaat zorgen omdat veel payrollondernemingen veel verschillende opdrachtgevers hebben.
Bron: Delta Lloyd, Rabobank, CBS, ABU, NBBU