iQ Makelaars Almere

iQ Makelaars Almere

Ondernemer worden bij iQ Makelaars in Almere

iQ Makelaars is op zoek naar een ondernemer in Almere.

iQ Makelaars is ontstaan vanuit de verhuurmakelaardij (123Wonen). Landelijk helpen wij op hoog niveau met lokale marketing zodat aangesloten verkoopmakelaars goed gevonden worden in Google en zo de “local hero” kunnen worden.

iQ Makelaars, landelijke formule in makelaardij, onderscheidt zichzelf door de servicegerichte manier waarop koper en verkoper in contact worden gebracht. Werken op zaterdag en na vijven, verder gaan in marketing dan andere makelaars zoals extra doorplaatsingen van woningen op eigen websites en verkoop aan expats zijn enkele onderscheidende kenmerken.

Over Almere

Almere is gelegen in Flevoland, en is onderdeel van de gemeente Almere. Er wonen ongeveer 195.191 mensen in Almere. De WOZ waarde van de woningen in Almere ligt gemiddeld op €182.000, iets lager dan het gemiddelde in Nederland in 2020 van €270.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Almere op €34.900. Lager dan het landelijke gemiddelde van €36.500. In totaal hebben alle inwoners van Almere een gezamenlijk inkomen van €3.096.439.045. Van alle inwoners hebben 4.5% een uitkering. In Almere een totaal van 8.784 inwoners.

Almere is gebouwd als overloopstad voor zowel Amsterdam als Het Gooi. Nog steeds wonen er veel mensen die geboren zijn in Amsterdam en in Het Gooi. Veel van de inwoners hebben een relatie met deze regio’s (werk, recreatie, sociale contacten, etc.). Het gevolg is dat er een grote verkeersstroom (auto, trein) is tussen Amsterdam en Het Gooi. Ook wordt een sterke vergroting van de capaciteit van het openbaar vervoer nagestreefd. De verdubbeling van het aantal sporen van de Flevolijn is daarbij onvoldoende. Om minder afhankelijk te zijn van alleen de Hollandse Brug en de naastgelegen spoorbrug worden plannen gemaakt voor een brug of tunnel die mogelijk via het IJmeer loopt. Het stadshart van Almere Stad heeft het grootste winkelgebied van Almere en is een van de grootste winkelcentra van Nederland. Ook Almere Haven en Almere Buiten hebben forse winkelgebieden. Sinds 2006 mogen winkels in heel Almere op zondagen geopend zijn. Hoewel niet alle winkels hiervan gebruikmaken, zijn veel supermarkten, bouwmarkten en tuincentra iedere zondag open, alsmede een groeiend aantal kleinere winkels in het nieuwe stadshart. Elke laatste zondag van de maand kent Almere een ‘officiële’ koopzondag, waarop vrijwel alle winkels open zijn.

Er zijn naast iQ Makelaars ook nog andere franchiseformules waarvoor Almere interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Almere.

makelaardij branche informatie

Franchiseformule iQ Makelaars valt binnen de branche makelaardij. De branche makelaardij behuist formules in makelaardij en onroerend goed. Formules die koop- en huurwoningen aanbieden, maar ook het kunnen maken van taxaties. De branche is de afgelopen jaren flink gegroeid en dit is o.a. ook af te leiden aan het aantal makelaarsformules binnen franchise. Bekende formules in deze branche zijn o.a. 123Wonen, Re/Max, HouseHunting, IQMakelaars en EHR.

De verwachting is dat de branche kan blijven profiteren van het toenemende aantal transacties op de woningmarkt. Daarbij wordt de onderlinge concurrentie tussen de formules groter, maar zal internet en social media een grotere rol gaan spelen.

Makelaars hebben in het verleden flink op de kosten moeten letten, waarbij overheadkosten werden verlaagd, goedkopere dienstauto’s werden aangeschaft, een goedkopere locatie voor de eigen kantoorpand, etc. Door de situatie op de woningmarkt en de toenemende transparantie in de markt experimenteren makelaars, vooral aan de aankoopkant, vaker met courtage afwijkende systemen, zoals tarieven op uurbasis en lumpsumtarieven.

Een belangrijke trend in de makelaardij is het oriënteren van de kopers en huurders op het internet. Makelaars kunnen zich op dit gebied nog voldoende onderscheiden. Een andere trend is het verleggen van de dienstverlening op advies. Het verzamelen, verwerken, combineren van gegevens en analyseren ervan kan als marketingtool worden ingezet. Hierdoor kan de makelaar relevante informatie voor de klant sneller presenteren. Ook binnen de makelaardij is branchevervaging een nieuwe trend. De branchevervaging en het aanbieden van shop-in-shop concepten, gecombineerd met de vraag naar minder vierkante meters in de zaak, bieden kansen.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends, NVM, ABN AMRO

Vestigingen iQ Makelaars

Gegevens Almere

Provincie
Flevoland
Gemeente
Almere
Inwoners
195.191
Inkomen
€34.900
WOZ-waarde
€182.000