BB Kitchen Baarn

BB Kitchen Baarn

Ondernemer worden bij BB Kitchen in Baarn

BB Kitchen is op zoek naar een ondernemer in Baarn.

Big Bread Kitchen is een franchiseformule voor cafetaria / lunchroom. De BB Kitchen stijl is warm en modern. De sfeervolle aankleding met warme tinten, een mix aan natuurlijke materialen, lampen en comfortabel meubilair nodigen uit tot zittenblijven. Gezond en groeiend ondernemen is onze persoonlijke ambitie en de doelstelling die wij nastreven voor onze franchisenemers.

Over Baarn

Baarn is gelegen in Utrecht, en is onderdeel van de gemeente Baarn. Er wonen ongeveer 24.533 mensen in Baarn. De WOZ waarde van de woningen in Baarn ligt gemiddeld op €290.000, iets hoger dan het gemiddelde in Nederland in 2020 van €270.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Baarn op €38.600. Hoger dan het landelijke gemiddelde van €36.500. In totaal hebben alle inwoners van Baarn een gezamenlijk inkomen van €430.442.636. Van alle inwoners hebben 3.6% een uitkering. In Baarn een totaal van 883 inwoners.

Baarn kent een vrij groot en uitgebreid aanbod aan retail, zo zijn er ruim 100 speciaalzaken. Baarn is centraal gelegen tussen Amsterdam, Utrecht en Amersfoort ligt aan de A1 en A27 en heeft een NS-station. Belangrijkste bedrijventerreinen zijn Noordschil (15,5 hectare) en De Drie Eiken (10 hectare).

Er zijn naast BB Kitchen ook nog andere franchiseformules waarvoor Baarn interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Baarn.

fast food branche informatie

Franchiseformule BB Kitchen valt binnen de branche fast food. De branche fastfood valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen: lunchrooms, cafetaria’s, pizzeria’s, snackbars en restaurants. Nederland telt ruim 10.000 fastfoodzaken. Fastfood of gemaksvoedsel is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche, zijn McDonald’s, KFC, Kwalitaria, New York Pizza en Domino’s Pizza.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. Er is echter een enorme concurrentie binnen de branche. In de eigen sector blijft het aanbod groeien maar ook aanbieders uit andere branches betreden de markt.

Het aantal bestaande fastfoodformules neemt elk jaar toe en nieuwe formules ontstaan, zoals de ‘fast casual’ horecaformules. Bij deze formules zijn foodservice en foodretail dichter tot elkaar gegroeid. Een bekend voorbeeld hiervan is La Place. Voor consumenten gaat het om gemak, snelheid, kwaliteit, gezonde producten, variëteit en dat voor een betaalbare prijs. Goed en gezond eten wordt steeds vaker het uitgangspunt. Nieuwe gezonde to-go concepten doen hun intrede en de traditionele aanbieders van een snelle hap moeten daarin mee. Een keurmerk als verantwoord frituren en de uitgebreide voedingsinformatie bij McDonald’s zijn hier voorbeelden van.

De snackbar is nog steeds het meest bezochte bedrijfstype in de sector. Twee derde van de Nederlandse bevolking, met name in de leeftijdsgroep 20 tot 40 jaar, bezoekt minstens drie keer per maand een cafetaria. Echter zullen kleinere cafetaria’s steeds meer marktaandeel gaan verliezen door toenemende online bestedingen, de toenemende concurrentie en branchevervaging. Ondernemingen die niet op een A-locatie zijn gelegen, resteert het prijswapen in combinatie met schaalgrootte en een sterke online profilering. Of ze zullen moeten investeren in een uniek en onderscheidend concept.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends, ABN Amro Insights

Vestigingen BB Kitchen

Gegevens Baarn

Provincie
Utrecht
Gemeente
Baarn
Inwoners
24.533
Inkomen
€38.600
WOZ-waarde
€290.000