De Beren bezorgrestaurants Barneveld

De Beren bezorgrestaurants Barneveld

Ondernemer worden bij De Beren bezorgrestaurants in Barneveld

De Beren bezorgrestaurants is op zoek naar een ondernemer in Barneveld.

De Beren bezorgrestaurants bezorgen maaltijden aan huis of op het werk.

Over Barneveld

Barneveld is onderdeel van de gemeente Barneveld, binnen de provincie Gelderland, en heeft 30.027 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €38.000. Het landelijk gemiddelde ligt op €36.500 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Barneveld een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €518.648.182. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Barneveld op gemiddeld €279.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €270.000. Daarnaast hebben 2.8% van de mensen in Barneveld een uitkering. Dit maakt dat in totaal 841 inwoners van Barneveld een uitkering krijgen.

Barnveld staat bekend als het centrum van de pluimveeteelt, zo wordt de prijs van het Nederlandse ei op de Barneveldse eiermarkt vastgesteld. Barnveld bevindt zich aan de A1 en aan de A30 en heeft meerdere NS stations (ook wel het ‘kippenlijntje’).

Er zijn naast De Beren bezorgrestaurants ook nog andere franchiseformules waarvoor Barneveld interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Barneveld.

fast food branche informatie

Franchiseformule De Beren bezorgrestaurants valt binnen de branche fast food. De branche fastfood valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen: lunchrooms, cafetaria’s, pizzeria’s, snackbars en restaurants. Nederland telt ruim 10.000 fastfoodzaken. Fastfood of gemaksvoedsel is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche, zijn McDonald’s, KFC, Kwalitaria, New York Pizza en Domino’s Pizza.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. Er is echter een enorme concurrentie binnen de branche. In de eigen sector blijft het aanbod groeien maar ook aanbieders uit andere branches betreden de markt.

Het aantal bestaande fastfoodformules neemt elk jaar toe en nieuwe formules ontstaan, zoals de ‘fast casual’ horecaformules. Bij deze formules zijn foodservice en foodretail dichter tot elkaar gegroeid. Een bekend voorbeeld hiervan is La Place. Voor consumenten gaat het om gemak, snelheid, kwaliteit, gezonde producten, variëteit en dat voor een betaalbare prijs. Goed en gezond eten wordt steeds vaker het uitgangspunt. Nieuwe gezonde to-go concepten doen hun intrede en de traditionele aanbieders van een snelle hap moeten daarin mee. Een keurmerk als verantwoord frituren en de uitgebreide voedingsinformatie bij McDonald’s zijn hier voorbeelden van.

De snackbar is nog steeds het meest bezochte bedrijfstype in de sector. Twee derde van de Nederlandse bevolking, met name in de leeftijdsgroep 20 tot 40 jaar, bezoekt minstens drie keer per maand een cafetaria. Echter zullen kleinere cafetaria’s steeds meer marktaandeel gaan verliezen door toenemende online bestedingen, de toenemende concurrentie en branchevervaging. Ondernemingen die niet op een A-locatie zijn gelegen, resteert het prijswapen in combinatie met schaalgrootte en een sterke online profilering. Of ze zullen moeten investeren in een uniek en onderscheidend concept.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends, ABN Amro Insights

Vestigingen De Beren bezorgrestaurants

Gegevens Barneveld

Provincie
Gelderland
Gemeente
Barneveld
Inwoners
30.027
Inkomen
€38.000
WOZ-waarde
€279.000