Grando Keukens & Bad Bergen

Grando Keukens & Bad Bergen

Ondernemer worden bij Grando Keukens & Bad in Bergen

grando-exterieur
Grando Keukens & Bad is op zoek naar een ondernemer in Bergen.

Grando Keukens & Bad is een landelijke franchiseformule met 35 vestigingen waarbij de ondernemers centraal staan. Onze franchisenemers kunnen profiteren van een professionele retail organisatie, zodat ze zich volledig kunnen concentreren op de klant.

Over Bergen

Bergen ligt in de gemeente Bergen (Noord-Holland), in Noord-Holland. In Bergen wonen ongeveer 29.907 mensen (bron: CBS). Vrij gemiddeld voor een plaats van deze grootte. Per huishouden verdiend men gemiddeld €39.400. Het landelijk gemiddelde, exclusief vakantietoeslag, is bruto €35.000. Het gemiddeld inkomen in Bergen ligt dus hoger. Bij elkaar genomen verdienen de inwoners van Bergen dus zo’n €535.607.182. Dit ziet men weer terug in de WOZ-waarde van de huizen, welke gemiddeld €349.000 is in Bergen. In 2014 was de WOZ waarde in Nederland gemiddeld €211.000, in Bergen ligt dit dus hoger. In Bergen hebben 2.7% van de mensen een uitkering. Waarmee het totaal aantal uitkeringsgerechtigden op 807 uitkomt.

Bergen is een populaire toeristische bestemming vanwege het strand en nabij gelegen badplaatsen waaronder Bergen aan Zee. Ook staat Bergen bekend als ‘kunstenaarsdorp’ door de Bergense School. Bergen bevat een vrij uitgebreid winkelaanbod met relatief veel zelfstandige winkeliers.

Er zijn naast Grando Keukens & Bad ook nog andere franchiseformules waarvoor Bergen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Bergen.

keukens & keukenrenovatie branche informatie

Franchiseformule Grando Keukens & Bad valt binnen de branche keukens & keukenrenovatie. De keukenbranche is na jaren van krimp sinds 2015 weer flink aan het groeien. Het aantrekken van de woningmarkt heeft direct gevolg gehad op de branche, met als gevolg dat 2015 is gesloten met een omzetgroei van rond de 15%. 2016 lijkt wederom een zeer positief jaar te worden, met een omzetgroei van bijna 5% in het eerste kwartaal. Ondanks deze opleving, is het aantal keukenbedrijven sinds het begin van de crisis afgenomen met 16%. Dat meldt het CBS. Hiermee werd de ondergrens van 1000 doorbroken.

Hoewel online verkopen ook in de lift zitten, is de keukenbranche nog één van de branches waar de verkopen in de winkel nog ruim de boventoon voert. Consumenten willen meer gevoel hebben bij de aankoop van een keuken, dan dat online ze kan bieden. Dit maakt dat de winkels des te belangrijker worden in dit digitale tijdperk.

Het vertrouwen van de consument en de vakkennis wordt hierdoor belangrijker. In het tijdperk van social media dient alles transparant te zijn. Keukenretailers moeten hierop inspelen. Hierbij moet een belangrijke marktpositie ingenomen worden. Daarnaast vallen er in veel gevallen nog verbeteringen te behalen in de back-end van het bedrijf. het uitbesteden van magazijnhandling, logistieke processen en/of montage. Zo wordt er meer grip gehouden op kosten.

Vestigingen Grando Keukens & Bad

Gegevens Bergen

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Bergen (Noord-Holland)
Inwoners
29.907
Inkomen
€39.400
WOZ-waarde
€349.000