Jamin Ede

Jamin Ede

Ondernemer worden bij Jamin in Ede

Jamin is op zoek naar een ondernemer in Ede.

Jamin is de enige vrolijke verwenwinkel! Met een uitgebreid assortiment schepsnoep, ijs, chocolade, American Candy en andere zoete lekkernijen waarmee je iedereen kan verrassen en verrast kan worden.

Over Ede

Ede is gelegen in Gelderland, en is onderdeel van de gemeente Ede. Er wonen ongeveer 67.144 mensen in Ede. De WOZ waarde van de woningen in Ede ligt gemiddeld op €233.000, iets hoger dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Ede op €36.400. Hoger dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Ede een gezamenlijk inkomen van €1.110.928.000. Van alle inwoners hebben 3.4% een uitkering. In Ede een totaal van 2.283 inwoners.

Ede is een middelgrote plaats gelegen in de Gelderse Veluwe. Ede is gelegen aan de spoorlijn Utrecht – Arnhem. Verder heeft het een rijke historie van WOII. Qua retail is Ede waarschijnlijk het meest bekend van de grote bioscoop Cinemec.

Er zijn naast Jamin ook nog andere franchiseformules waarvoor Ede interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Ede.

zoetwaren branche informatie

Franchiseformule Jamin valt binnen de branche zoetwaren. Tot de branche zoetwaren behoren speciaalzaken in zoetwaren. Enkele bekende formules die actief zijn in deze branche zijn Jamin en Leonidas. Deze formules verkopen onder andere snoep, drop, koek ijs en overige zoetwaren. Beleving en een creatief en bijzonder assortiment staan hierbij centraal.

De concurrentie in deze markt is stevig. In de snoepbranche voeren A-merken de boventoon terwijl in de koek- en snackbranche de huismerken ook een goede positie hebben verworven. Door de jaren heen is het aantal verkooppunten van zoetwaren toegenomen van 578 in 2008 tot 631 in 2016. In 2014 was de gemiddelde omzet van zoetwaren per winkel €7.801, dit is een daling van 9,2% ten opzichte van 2013. De Nederlandse consument besteedt gemiddeld zo’n 3,7 miljard euro aan koek, snacks en zoetwaren. Per persoon is dat 34 kilo aan zoetigheden en snacks per jaar. De branche vertegenwoordigt ruim 6% van de totale consumentenbestedingen aan eten en drinken.

Binnen de zoetwaren branche zijn diverse ontwikkelingen gaande. De consument doet veel aankopen in een impuls en hecht steeds meer waarde aan genieten, gezond en gemak. Echter hebben de producten uit deze branche geen gezond imago. In 2010 zijn er nieuwe regels over gezondheidsclaims in werken getreden. Producten trachten het imago van koek, snacks en zoetwaren te verbeteren door producten te ontwikkelen met minder suikers, minder vet en gebaseerd op natuurlijke grondstoffen.

De hybride consument is enerzijds op zoek naar producten en verkooppunten met een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding. Anderzijds laat de consument zich altijd graag verrassen en verleiden door nieuwe en/of luxere producten, die dan best wat meer mogen kosten. Deze laatste ontwikkeling is terug te zien in de sterke groei van de segmenten chocoladerepen, kleine cakejes en luxe noten. Daarnaast valt ook de groei van lichte hartige producten op.

Speciaalzaken binnen de branche werken steeds vaker samen om een breder productenpakket aan de consument aan te bieden en een sterkere vuist naar de supermarkt te maken. Op productniveau zijn steeds vaker succesvolle combinaties van verschillende ingrediënten te vinden. Verdere concentratie zal in de nabije toekomst naar verwachting doorzetten.

Bron: Rabobank Cijfer & trends, Tabaksdetailhandel.nl, Panteia: Genot, Gewin en Gemak in 2020

Vestigingen Jamin

Gegevens Ede

Provincie
Gelderland
Gemeente
Ede
Inwoners
67.144
Inkomen
€36.400
WOZ-waarde
€233.000