De Beren bezorgrestaurants Etten-Leur

De Beren bezorgrestaurants Etten-Leur

Ondernemer worden bij De Beren bezorgrestaurants in Etten-Leur

De Beren bezorgrestaurants is op zoek naar een ondernemer in Etten-Leur.

De Beren bezorgrestaurants bezorgen maaltijden aan huis of op het werk.

Over Etten-Leur

Etten-Leur is onderdeel van de gemeente Etten-Leur, binnen de provincie Noord Brabant, en heeft 42.873 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €35.600. Het landelijk gemiddelde ligt op €36.500 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Etten-Leur een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €693.763.091. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Etten-Leur op gemiddeld €224.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €270.000. Daarnaast hebben 4.8% van de mensen in Etten-Leur een uitkering. Dit maakt dat in totaal 2.058 inwoners van Etten-Leur een uitkering krijgen.

Vroeger ging de Rijksweg 58 door het centrum. Toen die verlegd werd ontstond er ruimte voor herontwikkeling van het stadshart. Vanaf circa 2000 is op, onder en rond het voormalige rijkswegtracé een compact stadshart verrezen. In het totale centrumplan zijn 1.000 ondergrondse parkeerplaatsen, 13.500 m² winkelvloeroppervlak, 2.000 m² horeca, 400 woningen en 10.000 m² kantooroppervlak, waarvan het grootste deel wordt ingenomen door het stadskantoor, gerealiseerd.

Er zijn naast De Beren bezorgrestaurants ook nog andere franchiseformules waarvoor Etten-Leur interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Etten-Leur.

fast food branche informatie

Franchiseformule De Beren bezorgrestaurants valt binnen de branche fast food. De branche fastfood valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen: lunchrooms, cafetaria’s, pizzeria’s, snackbars en restaurants. Nederland telt ruim 10.000 fastfoodzaken. Fastfood of gemaksvoedsel is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche, zijn McDonald’s, KFC, Kwalitaria, New York Pizza en Domino’s Pizza.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. Er is echter een enorme concurrentie binnen de branche. In de eigen sector blijft het aanbod groeien maar ook aanbieders uit andere branches betreden de markt.

Het aantal bestaande fastfoodformules neemt elk jaar toe en nieuwe formules ontstaan, zoals de ‘fast casual’ horecaformules. Bij deze formules zijn foodservice en foodretail dichter tot elkaar gegroeid. Een bekend voorbeeld hiervan is La Place. Voor consumenten gaat het om gemak, snelheid, kwaliteit, gezonde producten, variëteit en dat voor een betaalbare prijs. Goed en gezond eten wordt steeds vaker het uitgangspunt. Nieuwe gezonde to-go concepten doen hun intrede en de traditionele aanbieders van een snelle hap moeten daarin mee. Een keurmerk als verantwoord frituren en de uitgebreide voedingsinformatie bij McDonald’s zijn hier voorbeelden van.

De snackbar is nog steeds het meest bezochte bedrijfstype in de sector. Twee derde van de Nederlandse bevolking, met name in de leeftijdsgroep 20 tot 40 jaar, bezoekt minstens drie keer per maand een cafetaria. Echter zullen kleinere cafetaria’s steeds meer marktaandeel gaan verliezen door toenemende online bestedingen, de toenemende concurrentie en branchevervaging. Ondernemingen die niet op een A-locatie zijn gelegen, resteert het prijswapen in combinatie met schaalgrootte en een sterke online profilering. Of ze zullen moeten investeren in een uniek en onderscheidend concept.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends, ABN Amro Insights

Vestigingen De Beren bezorgrestaurants

Gegevens Etten-Leur

Provincie
Noord Brabant
Gemeente
Etten-Leur
Inwoners
42.873
Inkomen
€35.600
WOZ-waarde
€224.000