De Pizzabakkers Hoofddorp

De Pizzabakkers Hoofddorp

Ondernemer worden bij De Pizzabakkers in Hoofddorp

De Pizzabakkers is op zoek naar een ondernemer in Hoofddorp.

De Pizzabakkers bereidt pizza’s op Romeinse wijze met een dunne en krokante bodem. Het deeg wordt gemaakt volgens eigen recept en wordt minstens 48 uur gerijpt. Een plek voor iedereen die van ambachtelijke Romeinse pizza’s en een glas prosecco houdt. Maar niks chics hoor!

Over Hoofddorp

Hoofddorp ligt in de gemeente Haarlemmermeer, in Noord- Holland. In Hoofddorp wonen ongeveer 73.442 mensen (bron: CBS). Vrij gemiddeld voor een plaats van deze grootte. Per huishouden verdient men gemiddeld €39.700. Het landelijk gemiddelde, exclusief vakantietoeslag, is bruto €36.500. Het gemiddeld inkomen in Hoofddorp ligt dus hoger. Bij elkaar genomen verdienen de inwoners van Hoofddorp dus zo’n €1.325.294.273. Dit ziet men weer terug in de WOZ-waarde van de huizen, welke gemiddeld €248.000 is in Hoofddorp. In 2020 was de WOZ waarde in Nederland gemiddeld €270.000, in Hoofddorp ligt dit dus lager. In Hoofddorp hebben 3.5% van de mensen een uitkering. Waarmee het totaal aantal uitkeringsgerechtigden op 2.570 uitkomt.

Hoofddorp is een plaats in ontwikkeling. Men verwacht dat de plaats in 2020 ruim 90.000 inwoners zal hebben. Het centrum van Hoofddorp is gelegen rond het Marktplein/Beursplein. Hoofddorp heeft verder vier bedrijventerreinen. Er zijn veel internationale bedrijven gevestigd door de gunstige ligging bij Schiphol. Hoofddorp is goed ontsloten door een spoorwegstation en de nabijheid van meerdere snelwegen en provinciale wegen.

Er zijn naast De Pizzabakkers ook nog andere franchiseformules waarvoor Hoofddorp interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Hoofddorp.

eetcafé & restaurant branche informatie

Franchiseformule De Pizzabakkers valt binnen de branche eetcafé & restaurant. De branche eetcafé en restaurant valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen. Het marktaandeel van restaurants is circa 28% in de foodservicemarkt (eten buitenshuis). Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn De Beren Restaurants, eazie, Humprey Restaurants en Subway.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. Circa 31% van al het voedsel, eten consumenten buitenhuis, 69% van al het voedsel is afkomstig uit de foodretail (supermarkten en speciaalzaken).

De consument blijft kritisch op zijn uitgaven en laat zich steeds meer leiden door kortingsacties en de nieuwste trends, waaronder de toenemende behoefte aan gemak en de toenemende aandacht aan verse, gezonde en lekkere maaltijden. De consument heeft vaak weinig tijd, wil flexibel zijn en wil eten of drinken waar en wanneer het hem uitkomt. Hierdoor vinden er verschuivingen van de vraag plaats naar andere, veelal branchevreemde aanbieders. Detaillisten integreren food concepten in hun winkels om meer klantbeleving te creëren en de verblijfsduur in het hun winkels te verlegen. Ook vanuit de supermarkten neemt de concurrentie toe. Zij kunnen, vanwege hun inkoopvolume, producten tegen een veel lagere prijs inkopen en zien kansen in de toenemende behoefte aan gemak bij de consument. Door de bovenstaande trends neemt ook het online thuisbezorgdiensten en leveranciers van maaltijdboxen sterk toe. Dit remt dan ook de trendmatige groei van de buitenhuisconsumptie.

Ondertussen groeit ook in de sector zelf het aanbod van eetcafés en restaurants. Kwaliteit en gastheerschap worden steeds vaker een vanzelfsprekendheid en geen onderscheidende factor. Daarnaast is de locatie in combinatie met het juiste concept doorslaggevend in de mate van succes.

Bron: ABN Amro Insights, Rabobank Cijfers & Trends

Vestigingen De Pizzabakkers

Gegevens Hoofddorp

Provincie
Noord- Holland
Gemeente
Haarlemmermeer
Inwoners
73.442
Inkomen
€39.700
WOZ-waarde
€248.000