Baker’s Dough Leek

Baker’s Dough Leek

Ondernemer worden bij Baker’s Dough in Leek

Baker’s Dough is op zoek naar een ondernemer in Leek.

Verkoop van cookie dough, ijs en koffie vanuit een stijlvolle take-away omgeving op een high traffic locatie met kleine zitgelegenheid.

Over Leek

Leek is gelegen in Groningen, en is onderdeel van de gemeente Leek. Er wonen ongeveer 19.544 mensen in Leek. De WOZ waarde van de woningen in Leek ligt gemiddeld op €183.000, iets lager dan het gemiddelde in Nederland in 2020 van €270.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Leek op €32.800. Lager dan het landelijke gemiddelde van €36.500. In totaal hebben alle inwoners van Leek een gezamenlijk inkomen van €291.383.273. Van alle inwoners hebben 4.9% een uitkering. In Leek een totaal van 958 inwoners.

Leek ligt aan de A7, wat de verbindingsas tussen de Randstad en Noord Duitsland is. Leek beschikt over vijf bedrijventerreinen waar een grote diversiteit aan bedrijven zich heeft gevestigd. De omgeving van Leek heeft een landelijk gevoel. Leek heeft een winkelcentrum waar men gratis kan parkeren. De stad Groningen ligt op zo’n 10 kilometer afstand en is prima bereikbaar via de A7. Populaire winkelstraten zijn o.a. Industriepark, de Schans, Tolberterstraat en Bosweg.

Er zijn naast Baker’s Dough ook nog andere franchiseformules waarvoor Leek interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Leek.

koffie & thee branche informatie

Franchiseformule Baker’s Dough valt binnen de branche koffie & thee. Tot de branche koffie & thee behoren speciaalzaken voor de verkoop van koffie, thee, espresso machines en serviezen. De branche is een voorbeeld van foodretail. De speciaalzaken bieden in een unieke setting een zeer uitgebreid en een steeds wisselend assortiment van versgemalen koffie, verse theesoorten en cadeauartikelen aan. Bij sommige speciaalzaken zijn de producten ook in een webshop verkrijgbaar. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn Kaldi koffie & thee, Simon Lévelt en Casabarista.

Nederland is van oudsher een echt koffieland. Koffie en thee staan, samen met water, in de top drie van de meest gedronken dranken van ons land. De Nederlander drinkt gemiddeld 150 liter koffie en 90 liter thee. Dat zijn ruim drie kopjes koffie en twee kopjes thee per hoofd van de bevolking per dag. Nederlanders drinken de meeste koffie thuis, 70% van alle koffieconsumptie vindt binnenshuis plaats. De Nederlandse bevolking gaat voor gezelligheid en huiselijkheid.

De trends volgen elkaar in rap tempo op: Na cappuccino, latte en espresso in allerlei smaken en blends is nu de goede oude filterkoffie ‘the latest hip thing’. Consumeren met aandacht, van massa naar speciaal. Van theezakje naar losse thee en van snelle espresso naar slow coffee. De nieuwe koffiedrinker wil kwaliteit en afwisseling en laat zich graag verleiden tot het betalen van een meerprijs voor een product met een unieke beleving. Koffie is cultuur geworden.

De aanschaf van hoogwaardige koffiezetapparatuur voor thuis is in een stroomversnelling gekomen. Daarnaast is er een groeiende groep consumenten die zich steeds bewuster is van hun consumptie en die wil weten waar het vandaan en hoe het wordt gemaakt. Om vervolgens bewuste keuzes te maken voor bijvoorbeeld duurzaam, lokaal of ambachtelijk. Dit resulteerde de afgelopen jaren in een sterke toename van koffie- en theespeciaalzaken. Daarnaast is de toenemende koffiebeleving bij bijvoorbeeld tankstations, treinstations en luchthavens een impuls voor de hele koffiebranche geweest.

Vestigingen Baker’s Dough

Gegevens Leek

Provincie
Groningen
Gemeente
Leek
Inwoners
19.544
Inkomen
€32.800
WOZ-waarde
€183.000