Livera Nieuwkoop

Livera Nieuwkoop

Ondernemer worden bij Livera in Nieuwkoop

livera reinders
Livera is op zoek naar een ondernemer in Nieuwkoop.

Livera is de bodyfashion speciaalzaak van Nederland met een uitgebreid assortiment in lingerie-, bad- en nachtmode van het eigen label en de bekende A-merken.

Over Nieuwkoop

Nieuwkoop is gelegen in Zuid-Holland, en is onderdeel van de gemeente Nieuwkoop. Er wonen ongeveer 27.523 mensen in Nieuwkoop. De WOZ waarde van de woningen in Nieuwkoop ligt gemiddeld op €271.000, iets hoger dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Nieuwkoop op €38.800. Hoger dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Nieuwkoop een gezamenlijk inkomen van €485.405.636. Van alle inwoners hebben 2.9% een uitkering. In Nieuwkoop een totaal van 798 inwoners.

Nieuwkoop ligt midden in het Groene Hart. Nieuwkoop staat bekend om zijn Nieuwkoopse plassen, een gebied waar vroeger de veengronden zijn afgegraven. De plassen zijn grotendeels een natuurmonument en beschikt over een eigen bezoekerscentrum. Daarnaast zijn er diverse rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en oorlogsmonumenten in Nieuwkoop te vinden.

Er zijn naast Livera ook nog andere franchiseformules waarvoor Nieuwkoop interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Nieuwkoop.

body fashion & lingerie branche informatie

Franchiseformule Livera valt binnen de branche body fashion & lingerie. Bodyfashionwinkels zijn actief in lingerie, onder- en nachtkleding, kousen en sokken, korsetten, et cetera. In Nederland werd er in 2015 zo’n 393 miljoen euro omgezet binnen de branche. Dit is 4,4% procent van de omzet van de gehele modebranche. Deze omzet werd gegenereerd door 961 winkels binnen de branche. Gemiddeld wordt er per lingerie vestiging dus 409.000 euro aan omzet gegenereerd.

De lingeriebranche is sinds 2014 weer aan het opkrabbelen. In dat jaar toonde de branche een voorzichtige groei van 0,7% in omzet t.o.v. het voorgaande jaar. In 2015 was de groei duidelijker met een stijging van 3,6%. De verwachtingen zijn dat 2016 zal worden afgesloten met een nog grotere stijging. Deze stijging is voor een deel te wijten aan de aantrekkende economie, en voor een deel aan de online verkopen. Binnen de bodyfashion & lingerie vindt 17% van de verkopen online plaats. Dat is meer dan de modebranche als geheel.

De functie van de winkel veranderd dan ook binnen de mode-branche. De consument komt naar de winkel voor advies en beleving. Er worden geen 10 producten meer gepast, men heeft zijn keuze al gemaakt en wenst slechts advies over de vorm en maat. De begeleiding van de klant wordt dus intensiever. Moderne toepassingen als digitale passpiegels en inventaris-computers helpen de consument hierbij. Traditionele winkels zullen zich dus moeten aanpassen. Dit biedt kansen voor franchise om met uniforme uitstraling een nieuw concept breed te lanceren en de consument naar de winkel te trekken.

Vestigingen Livera

Gegevens Nieuwkoop

Provincie
Zuid-Holland
Gemeente
Nieuwkoop
Inwoners
27.523
Inkomen
€38.800
WOZ-waarde
€271.000