De Beren restaurants Oegstgeest

De Beren restaurants Oegstgeest

Ondernemer worden bij De Beren restaurants in Oegstgeest

De Beren restaurants is op zoek naar een ondernemer in Oegstgeest.

De Beren is een horecaketen met restaurants door heel Nederland

Over Oegstgeest

Oegstgeest is onderdeel van de gemeente Oegstgeest, binnen de provincie Zuid-Holland, en heeft 23.312 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €45.500. Het landelijk gemiddelde ligt op €36.500 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Oegstgeest een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €482.134.545. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Oegstgeest op gemiddeld €320.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €270.000. Daarnaast hebben 2.9% van de mensen in Oegstgeest een uitkering. Dit maakt dat in totaal 676 inwoners van Oegstgeest een uitkering krijgen.

Oegstgeest ligt in een van de vroegst bewoonde delen van het kustgebied. Toen Leiden als stad opkwam, moest Oegstgeest steeds meer grond afstaan en werd Oegstgeest op zijn ontwikkeling gestuit. In Oegstgeest zijn diverse winkelvoorzieningen, rijksmonumenten en oorlogsmonumenten te vinden. Daarnaast zijn er ook diverse sportverengingen actief.

Er zijn naast De Beren restaurants ook nog andere franchiseformules waarvoor Oegstgeest interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Oegstgeest.

eetcafé & restaurant branche informatie

Franchiseformule De Beren restaurants valt binnen de branche eetcafé & restaurant. De branche eetcafé en restaurant valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen. Het marktaandeel van restaurants is circa 28% in de foodservicemarkt (eten buitenshuis). Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn De Beren Restaurants, eazie, Humprey Restaurants en Subway.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. Circa 31% van al het voedsel, eten consumenten buitenhuis, 69% van al het voedsel is afkomstig uit de foodretail (supermarkten en speciaalzaken).

De consument blijft kritisch op zijn uitgaven en laat zich steeds meer leiden door kortingsacties en de nieuwste trends, waaronder de toenemende behoefte aan gemak en de toenemende aandacht aan verse, gezonde en lekkere maaltijden. De consument heeft vaak weinig tijd, wil flexibel zijn en wil eten of drinken waar en wanneer het hem uitkomt. Hierdoor vinden er verschuivingen van de vraag plaats naar andere, veelal branchevreemde aanbieders. Detaillisten integreren food concepten in hun winkels om meer klantbeleving te creëren en de verblijfsduur in het hun winkels te verlegen. Ook vanuit de supermarkten neemt de concurrentie toe. Zij kunnen, vanwege hun inkoopvolume, producten tegen een veel lagere prijs inkopen en zien kansen in de toenemende behoefte aan gemak bij de consument. Door de bovenstaande trends neemt ook het online thuisbezorgdiensten en leveranciers van maaltijdboxen sterk toe. Dit remt dan ook de trendmatige groei van de buitenhuisconsumptie.

Ondertussen groeit ook in de sector zelf het aanbod van eetcafés en restaurants. Kwaliteit en gastheerschap worden steeds vaker een vanzelfsprekendheid en geen onderscheidende factor. Daarnaast is de locatie in combinatie met het juiste concept doorslaggevend in de mate van succes.

Bron: ABN Amro Insights, Rabobank Cijfers & Trends

Vestigingen De Beren restaurants

Gegevens Oegstgeest

Provincie
Zuid-Holland
Gemeente
Oegstgeest
Inwoners
23.312
Inkomen
€45.500
WOZ-waarde
€320.000