Meet & Ribs Zandvoort

Meet & Ribs Zandvoort

Ondernemer worden bij Meet & Ribs in Zandvoort

Meet & Ribs is op zoek naar een ondernemer in Zandvoort.

Over Zandvoort

Zandvoort is gelegen in Noord-Holland, en is onderdeel van de gemeente Zandvoort. Er wonen ongeveer 16.786 mensen in Zandvoort. De WOZ waarde van de woningen in Zandvoort ligt gemiddeld op €255.000, iets lager dan het gemiddelde in Nederland in 2020 van €270.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Zandvoort op €33.700. Lager dan het landelijke gemiddelde van €36.500. In totaal hebben alle inwoners van Zandvoort een gezamenlijk inkomen van €257.131.000. Van alle inwoners hebben 4.1% een uitkering. In Zandvoort een totaal van 688 inwoners.

Zandvoort is een bekende badplaats in Nederland en ligt in de provincie Noord-Holland. De stad leefde vroeger in een isolement door slechte verbindingen met het achterland. Rond de 19e eeuw kwam hier verandering in. Door het aanleggen van een badhuis werden de wegen verbeterd. Ook bevond in deze tijd de grootste duinaardappel teelt. In de loop der jaren is Zandvoort een toeristentrekpleister en hebben de helft van de arbeidsplaatsen een verband met toerisme. In het hoogseizoen zijn de winkels tot 22:00 geopend.

Er zijn naast Meet & Ribs ook nog andere franchiseformules waarvoor Zandvoort interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Zandvoort.

eetcafé & restaurant branche informatie

Franchiseformule Meet & Ribs valt binnen de branche eetcafé & restaurant. De branche eetcafé en restaurant valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen. Het marktaandeel van restaurants is circa 28% in de foodservicemarkt (eten buitenshuis). Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn De Beren Restaurants, eazie, Humprey Restaurants en Subway.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. Circa 31% van al het voedsel, eten consumenten buitenhuis, 69% van al het voedsel is afkomstig uit de foodretail (supermarkten en speciaalzaken).

De consument blijft kritisch op zijn uitgaven en laat zich steeds meer leiden door kortingsacties en de nieuwste trends, waaronder de toenemende behoefte aan gemak en de toenemende aandacht aan verse, gezonde en lekkere maaltijden. De consument heeft vaak weinig tijd, wil flexibel zijn en wil eten of drinken waar en wanneer het hem uitkomt. Hierdoor vinden er verschuivingen van de vraag plaats naar andere, veelal branchevreemde aanbieders. Detaillisten integreren food concepten in hun winkels om meer klantbeleving te creëren en de verblijfsduur in het hun winkels te verlegen. Ook vanuit de supermarkten neemt de concurrentie toe. Zij kunnen, vanwege hun inkoopvolume, producten tegen een veel lagere prijs inkopen en zien kansen in de toenemende behoefte aan gemak bij de consument. Door de bovenstaande trends neemt ook het online thuisbezorgdiensten en leveranciers van maaltijdboxen sterk toe. Dit remt dan ook de trendmatige groei van de buitenhuisconsumptie.

Ondertussen groeit ook in de sector zelf het aanbod van eetcafés en restaurants. Kwaliteit en gastheerschap worden steeds vaker een vanzelfsprekendheid en geen onderscheidende factor. Daarnaast is de locatie in combinatie met het juiste concept doorslaggevend in de mate van succes.

Bron: ABN Amro Insights, Rabobank Cijfers & Trends

Vestigingen Meet & Ribs

Gegevens Zandvoort

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Zandvoort
Inwoners
16.786
Inkomen
€33.700
WOZ-waarde
€255.000