Kwalitaria Zuid-Scharwoude

Kwalitaria Zuid-Scharwoude

Ondernemer worden bij Kwalitaria in Zuid-Scharwoude

Kwalitaria is op zoek naar een ondernemer in Zuid-Scharwoude.

De meest vooruitstrevende cafetariaformule van Nederland zoekt enthousiaste ondernemers! Als franchisenemer van Kwalitaria profiteer je van de beste marketing, inkoopvoordelen en ondernemerssupport. Alles voor het beste resultaat!

Over Zuid-Scharwoude

Zuid-Scharwoude ligt in de gemeente Langedijk, in Noord-Holland. In Zuid-Scharwoude wonen ongeveer 6.440 mensen (bron: CBS). Vrij gemiddeld voor een plaats van deze grootte. Per huishouden verdiend men gemiddeld €38.300. Het landelijk gemiddelde, exclusief vakantietoeslag, is bruto €35.000. Het gemiddeld inkomen in Zuid-Scharwoude ligt dus hoger. Bij elkaar genomen verdienen de inwoners van Zuid-Scharwoude dus zo’n €112.114.545. Dit ziet men weer terug in de WOZ-waarde van de huizen, welke gemiddeld €257.000 is in Zuid-Scharwoude. In 2014 was de WOZ waarde in Nederland gemiddeld €211.000, in Zuid-Scharwoude ligt dit dus hoger. In Zuid-Scharwoude hebben 3.2% van de mensen een uitkering. Waarmee het totaal aantal uitkeringsgerechtigden op 206 uitkomt.

Zuid-Scharwoude groeide na de Tweede Wereldoorlog flink. Zeker vanaf begin jaren 70, toen er een grote ruilverkaveling plaatsvond. Nadien groeide Zuid-Scharwoude met Noord-Scharwoude samen. Ook Broek op Langedijk is samengesmolten met Zuid-Scharwoude. In zuid-Scharwoude vindt men winkels in de populaire winkelstraten zoals Voorburggracht, Bosgroet, Dorpsstraat, Potjesdam of Langebalkweg. Men kan er gratis parkeren, hoewel er een verbod is voor voertuigen langer dan 6 meter en/of hoger dan 2,40 meter. Hiervoor zijn speciale plekken voor toegewezen.

Er zijn naast Kwalitaria ook nog andere franchiseformules waarvoor Zuid-Scharwoude interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Zuid-Scharwoude.

fast food branche informatie

Franchiseformule Kwalitaria valt binnen de branche fast food. De branche fastfood valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen: lunchrooms, cafetaria’s, pizzeria’s, snackbars en restaurants. Nederland telt ruim 10.000 fastfoodzaken. Fastfood of gemaksvoedsel is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn McDonald’s, KFC, Kwalitaria, New York Pizza en Domino’s Pizza.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. De omzet steeg in 2015 met 4% en boekt al tien kwartalen op rij omzetgroei. Met één kanttekening: de enorme concurrentie binnen de branche. In de eigen sector blijft het aanbod groeien maar ook aanbieders uit andere branches betreden de markt. Tijdens 2014 nam het restaurantaanbod met 10% sneller toe dan de omzetgroei.

Het aantal bestaande fastfoodformules neemt elk jaar toe en nieuwe formules ontstaan, zoals de ‘fast casual’ horecaformules. Bij deze formules zijn foodservice en foodretail dichter tot elkaar gegroeid. Een bekend voorbeeld hiervan is La Place dat begin 2016 door Jumbo is overgenomen. Voor consumenten gaat het om gemak, snelheid, kwaliteit, gezonde producten, variëteit en dat voor een betaalbare prijs. Goed en gezond eten wordt steeds vaker het uitgangspunt. Nieuwe gezonde to-go concepten doen hun intrede en de traditionele aanbieders van een snelle hap moeten daarin mee. Een keurmerk als verantwoord frituren en de uitgebreide voedingsinformatie bij McDonald’s zijn hier voorbeelden van.

De snackbar is nog steeds het meest bezochte bedrijfstype in de sector. Twee derde van de Nederlandse bevolking, met name in de leeftijdsgroep 20 tot 40 jaar, bezoekt minstens drie keer per maand een cafetaria. Echter zullen kleinere cafetaria’s steeds meer marktaandeel gaan verliezen door toenemende online bestedingen, de toenemende concurrentie en branchevervaging. Ondernemingen die niet op een A-locatie zijn gelegen, resteert het prijswapen in combinatie met schaalgrootte en een sterke online profilering. Of ze zullen moeten investeren in een uniek en onderscheidend concept.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends, ABN Amro Insights

Vestigingen Kwalitaria

Gegevens Zuid-Scharwoude

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Langedijk
Inwoners
6.440
Inkomen
€38.300
WOZ-waarde
€257.000