Bakers Dough Zuidlaren

Ondernemer worden bij Bakers Dough in Zuidlaren

Bakers Dough is op zoek naar een ondernemer in Zuidlaren.

Verkoop van cookie dough, ijs en koffie vanuit een stijlvolle take-away omgeving op een high traffic locatie met kleine zitgelegenheid.

Over Zuidlaren

Zuidlaren is gelegen in Drenthe, en is onderdeel van de gemeente Tynaarlo. Er wonen ongeveer 10.027 mensen in Zuidlaren. De WOZ waarde van de woningen in Zuidlaren ligt gemiddeld op €236.000, iets hoger dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Zuidlaren op €37.800. Hoger dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Zuidlaren een gezamenlijk inkomen van €172.282.091. Van alle inwoners hebben 4% een uitkering. In Zuidlaren een totaal van 401 inwoners.

Zuidlaren is een dorp in de provincie Drenthe gelegen op de Hondsrug, het enige geopark van Nederland. Zuidlaren ligt vlakbij Groningen en Assen. Qua winkelcentrum heeft Zuidlaren genoeg te bieden. Van lifestyle winkels tot mode en boeken. Zuidlaren heeft veel horecagelegenheden. Het dorp beschikt over een aantal restaurants, koffiebarretjes, ijssalons, cafés en snackbars. Door de ligging aan het Zuidlaardermeer trekt het dorpje jaarlijks ook veel toeristen.

Er zijn naast Bakers Dough ook nog andere franchiseformules waarvoor Zuidlaren interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Zuidlaren.

koffie & thee branche informatie

Franchiseformule Bakers Dough valt binnen de branche koffie & thee. Tot de branche koffie & thee behoren speciaalzaken voor de verkoop van koffie, thee, espresso machines en serviezen. De branche is een voorbeeld van foodretail. De speciaalzaken bieden in een unieke setting een zeer uitgebreid en een steeds wisselend assortiment van versgemalen koffie, verse theesoorten en cadeauartikelen aan. Bij sommige speciaalzaken zijn de producten ook in een webshop verkrijgbaar. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn Kaldi koffie & thee, Simon Lévelt en Casabarista.

Nederland is van oudsher een echt koffieland. Koffie en thee staan, samen met water, in de top drie van de meest gedronken dranken van ons land. De Nederlander drinkt gemiddeld 150 liter koffie en 90 liter thee. Dat zijn ruim drie kopjes koffie en twee kopjes thee per hoofd van de bevolking per dag. Nederlanders drinken de meeste koffie thuis, 70% van alle koffieconsumptie vindt binnenshuis plaats. De Nederlandse bevolking gaat voor gezelligheid en huiselijkheid.

De trends volgen elkaar in rap tempo op: na cappuccino, latte en espresso in allerlei smaken en blends is nu de goede oude filterkoffie the latest hip thing. Consumeren met aandacht, van massa naar speciaal. Van theezakje naar losse thee en van snelle espresso naar slow coffee. De nieuwe koffiedrinker wil kwaliteit en afwisseling en laat zich graag verleiden tot het betalen van een meerprijs voor een product met een unieke beleving. Koffie is cultuur geworden.

De aanschaf van hoogwaardige koffiezetapparatuur voor thuis is in een stroomversnelling gekomen. Daarnaast is er een groeiende groep consumenten die zich steeds bewuster is van hun consumptie en die wil weten waar het vandaan en hoe het wordt gemaakt. Om vervolgens bewuste keuzes te maken voor bijvoorbeeld duurzaam, lokaal of ambachtelijk. Dit resulteerde de afgelopen jaren in een sterke toename van koffie- en theespeciaalzaken. Daarnaast is de toenemende koffiebeleving bij bijvoorbeeld tankstations, treinstations en luchthavens een impuls voor de hele koffiebranche geweest.

Vestigingen Bakers Dough

Gegevens Zuidlaren

Provincie
Drenthe
Gemeente
Tynaarlo
Inwoners
10.027
Inkomen
€37.800
WOZ-waarde
€236.000