MatrasCleaner Winterswijk-Lichtenvoorde

MatrasCleaner in regio Winterswijk-Lichtenvoorde

Ondernemer worden bij MatrasCleaner in regio Winterswijk-Lichtenvoorde

MatrasCleaner is op zoek naar een ondernemer in de regio Winterswijk-Lichtenvoorde.

Droge en biologische reiniging van matrassen op locatie bij cliënten in de zakelijke markt zoals hotels en bungalowparken alsook bij particulieren. Tevens een unieke biologisch afbreekbare vlekverwijderingsmethode.

Over regio Winterswijk-Lichtenvoorde

Binnen de regio Winterswijk-Lichtenvoorde zijn er 103.760 mensen woonachtig, waarvan 10.485 inwoners een allochtone achtergrond hebben, ongeveer 10485 103760% van de inwoners. Dit kunnen zowel westerse als niet-westerse allochtonen zijn. Naast het aantal inwoners vertelt het aantal huishoudens en de gezinsgrootte u wat over de demografie van het gebied. De inwoners van Winterswijk-Lichtenvoorde zijn verdeeld over 42.350 huishoudens, waarvan 16.035 huishoudens met kinderen en 26.320 huishoudens zonder kinderen. In deze regio komt de gemiddelde gezinsgrootte neer op 2,6.

Deze regio ligt aan de Duitse grens. De grootste plaatsen binnen deze regio zijn Winterswijk en Lichtenvoorde. Belangrijke verkeersaders die door deze regio lopen zijn de N18 en de A18. De regio is van oudsher bekend vanwege de ijzerindustrie en de kleinschalig landbouw. Deze regio heeft vanwege haar diverse natuurgebieden een toeristisch karakter. Binnen de regio is veel plattelandstoerisme ontstaan.

Er zijn naast MatrasCleaner ook nog andere franchiseformules waarvoor Winterswijk-Lichtenvoorde interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Winterswijk-Lichtenvoorde.

reiniging & stomerij branche informatie

Franchiseformule MatrasCleaner valt binnen de branche reiniging & stomerij. De branche Reiniging & stomerij maakt onderdeel uit van de sector facilitaire dienstverlening. In deze branche zijn een paar grote spelers actief in de markt en een zeer grote groep middelgrote en kleinere bedrijven. Inmiddels maken zzp’ers het overgrote deel uit van het aantal bedrijven. Voorbeelden van franchiseformules in deze branche zijn Filta (reiniging van frituurvet) en Matras Cleaner (reiniging van matrassen).

De omzet in deze branche ligt rond de € 5 miljard. De markt zal redelijk stabiel blijven. Ondanks de aantrekkende economie zal er een grote druk zijn op het aantal schoon te maken vierkante meters voor schoonmaakbedrijven. Het Nieuwe Werken en het inbesteding van schoonmaak door de rijksoverheid heeft een negatief effect op het volume.

Technologie zal in toenemende mate ingezet worden om een efficiency slag te maken. Hierbij wordt gekeken naar werkprocessen en kwaliteit van de diensten. Denk bijvoorbeeld aan onbemande apparatuur dat schoonmaakwerkzaamheden automatisch uitvoert.

Daarnaast is de verwachting dat er sprongen gemaakt kan worden op dagelijks schoonmaak en specialistische schoonmaak. Certificering en keurmerken kunnen de kwaliteit van schoonmaakbedrijven verhogen.

Bron: Rabobank, Delta Lloyd, ABN AMRO, MBCF, Vakblad Service Management

Vestigingen MatrasCleaner

Gegevens Winterswijk-Lichtenvoorde

Postcode
7100 - 7199
Inwoners
103.760
Huishoudens
42.350