backWERK Barendrecht

backWERK Barendrecht

Ondernemer worden bij backWERK in Barendrecht

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Barendrecht.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Barendrecht

Barendrecht is onderdeel van de gemeente Barendrecht, binnen de provincie Zuid-Holland, en heeft 47.824 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €41.600. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Barendrecht een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €904.308.364. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Barendrecht op gemiddeld €244.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.6% van de mensen in Barendrecht een uitkering. Dit maakt dat in totaal 1.722 inwoners van Barendrecht een uitkering krijgen.

Barendrecht ligt tegen Rotterdam aan en wordt dan ook gerekend tot de Stadsregio Rotterdam. Tegenwoordig is de Middenbaan het centrale winkelgebied, de kern van het oude Barendrecht wordt gevormd door het oude dorp rond de watertoren. Naast de spoorlijn Rotterdam-Dordrecht loopt ook de HSL Zuid en de Betuwelijn. Geluidsoverlast en zicht wordt beperkt door ‘De Kap van Barendrecht’. Barendrecht is ook aangesloten op het metronet van Rotterdam. In het centrum van Barendrecht is In het centrum is de Middenbaan het centrale winkelgebied, in Carnisselande is er het overdekt winkelcentrum Carnisse Veste. Ook zijn er in nog twee kleinere winkelcentra: Marijkesingel en Nieuweland.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Barendrecht interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Barendrecht.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Barendrecht

Provincie
Zuid-Holland
Gemeente
Barendrecht
Inwoners
47.824
Inkomen
€41.600
WOZ-waarde
€244.000