Livera Diemen

Livera Diemen

Ondernemer worden bij Livera in Diemen

livera reinders
Livera is op zoek naar een ondernemer in Diemen.

Livera is de bodyfashion speciaalzaak van Nederland met een uitgebreid assortiment in lingerie-, bad- en nachtmode van het eigen label en de bekende A-merken.

Over Diemen

Diemen is gelegen in Noord-Holland, en is onderdeel van de gemeente Diemen. Er wonen ongeveer 26.975 mensen in Diemen. De WOZ waarde van de woningen in Diemen ligt gemiddeld op €202.000, iets lager dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Diemen op €35.200. Hoger dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Diemen een gezamenlijk inkomen van €431.600.000. Van alle inwoners hebben 3.3% een uitkering. In Diemen een totaal van 890 inwoners.

Diemen ligt iets ten zuiden van Amsterdam en heeft zijn naam te danken aan de rivier de Diem. De plaats heeft zijn eigen spoorwegstation en beschikt ten noordoosten over een groot natuurgebied.

Er zijn naast Livera ook nog andere franchiseformules waarvoor Diemen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Diemen.

body fashion & lingerie branche informatie

Franchiseformule Livera valt binnen de branche body fashion & lingerie. Bodyfashionwinkels zijn actief in lingerie, onder- en nachtkleding, kousen en sokken, korsetten, et cetera. In Nederland werd er in 2015 zo’n 393 miljoen euro omgezet binnen de branche. Dit is 4,4% procent van de omzet van de gehele modebranche. Deze omzet werd gegenereerd door 961 winkels binnen de branche. Gemiddeld wordt er per lingerie vestiging dus 409.000 euro aan omzet gegenereerd.

De lingeriebranche is sinds 2014 weer aan het opkrabbelen. In dat jaar toonde de branche een voorzichtige groei van 0,7% in omzet t.o.v. het voorgaande jaar. In 2015 was de groei duidelijker met een stijging van 3,6%. De verwachtingen zijn dat 2016 zal worden afgesloten met een nog grotere stijging. Deze stijging is voor een deel te wijten aan de aantrekkende economie, en voor een deel aan de online verkopen. Binnen de bodyfashion & lingerie vindt 17% van de verkopen online plaats. Dat is meer dan de modebranche als geheel.

De functie van de winkel veranderd dan ook binnen de mode-branche. De consument komt naar de winkel voor advies en beleving. Er worden geen 10 producten meer gepast, men heeft zijn keuze al gemaakt en wenst slechts advies over de vorm en maat. De begeleiding van de klant wordt dus intensiever. Moderne toepassingen als digitale passpiegels en inventaris-computers helpen de consument hierbij. Traditionele winkels zullen zich dus moeten aanpassen. Dit biedt kansen voor franchise om met uniforme uitstraling een nieuw concept breed te lanceren en de consument naar de winkel te trekken.

Vestigingen Livera

Gegevens Diemen

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Diemen
Inwoners
26.975
Inkomen
€35.200
WOZ-waarde
€202.000