backWERK Etten-Leur

backWERK Etten-Leur

Ondernemer worden bij backWERK in Etten-Leur

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Etten-Leur.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Etten-Leur

Etten-Leur is onderdeel van de gemeente Etten-Leur, binnen de provincie Noord Brabant, en heeft 42.873 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €35.600. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Etten-Leur een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €693.763.091. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Etten-Leur op gemiddeld €224.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.8% van de mensen in Etten-Leur een uitkering. Dit maakt dat in totaal 2.058 inwoners van Etten-Leur een uitkering krijgen.

Vroeger ging de Rijksweg 58 door het centrum. Toen die verlegd werd ontstond er ruimte voor herontwikkeling van het stadshart. Vanaf circa 2000 is op, onder en rond het voormalige rijkswegtracé een compact stadshart verrezen. In het totale centrumplan zijn 1.000 ondergrondse parkeerplaatsen, 13.500 m² winkelvloeroppervlak, 2.000 m² horeca, 400 woningen en 10.000 m² kantooroppervlak, waarvan het grootste deel wordt ingenomen door het stadskantoor, gerealiseerd.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Etten-Leur interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Etten-Leur.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Etten-Leur

Provincie
Noord Brabant
Gemeente
Etten-Leur
Inwoners
42.873
Inkomen
€35.600
WOZ-waarde
€224.000