backWERK Gouda

backWERK Gouda

Ondernemer worden bij backWERK in Gouda

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Gouda.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Gouda

Gouda is onderdeel van de gemeente Gouda, binnen de provincie Zuid-Holland, en heeft 71.449 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €35.000. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Gouda een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €1.136.688.636. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Gouda op gemiddeld €182.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.7% van de mensen in Gouda een uitkering. Dit maakt dat in totaal 2.644 inwoners van Gouda een uitkering krijgen.

Gouda ligt in het stedelijk gebied de Randstad aan de river de Gouw, en is een stad met relatief jonge inwoners. Van de Gouwenaars is 25% 19 jaar of jonger. 18% is tussen de 19 en 35 jaar oud en 22% is 35 tot en met 49 jaar oud. Gouda heeft in totaal iets meer dan 2700 ondernemingen en 32.000 banen. De meeste hiervan in de gezondheidszorg. Het grootste deel van de winkels is gevestigd in het noorden van de binnenstad. Bekende winkelstraten zijn de Kleiweg en de Tiendeweg. Tevens heeft Gouda een aantal winkelcentra, waaronder in Bloemendaal. In totaal zijn er meer dan 500 winkels in Gouda.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Gouda interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Gouda.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Gouda

Provincie
Zuid-Holland
Gemeente
Gouda
Inwoners
71.449
Inkomen
€35.000
WOZ-waarde
€182.000