Bagels & Beans Heemskerk

Bagels & Beans Heemskerk

Ondernemer worden bij Bagels & Beans in Heemskerk

Bagels & Beans is op zoek naar een ondernemer in Heemskerk.

Servicegericht verkopen van vers belegde bagels, ultieme koffie & spetterverse sappen in een hartelijke, rustgevende & sfeervolle omgeving.

Over Heemskerk

Heemskerk is gelegen in Noord-Holland, en is onderdeel van de gemeente Heemskerk. Er wonen ongeveer 39.303 mensen in Heemskerk. De WOZ waarde van de woningen in Heemskerk ligt gemiddeld op €212.000, iets hoger dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Heemskerk op €35.600. Hoger dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Heemskerk een gezamenlijk inkomen van €635.994.000. Van alle inwoners hebben 3% een uitkering. In Heemskerk een totaal van 1.179 inwoners.

Heemskerk ligt aan de A9 tussen Haarlemmermeer en Alkmaar. Het is een plaats met veel sportverenigingen en recreatiegebieden. De plaats heeft een eigen spoorwegstation en is goed ontsloten door omringende wegen. De meeste winkels in Heemskerk zijn gevestigd in het centrum in de wijk Kerkbeek.

Er zijn naast Bagels & Beans ook nog andere franchiseformules waarvoor Heemskerk interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Heemskerk.

lunchroom branche informatie

Franchiseformule Bagels & Beans valt binnen de branche lunchroom. Tot de branche lunchroom behoren dagzaken waar onder andere belegde broodjes, koffie, thee en vruchtensappen verkrijgbaar zijn. In vergelijking met cafetaria’s wordt er bij een lunchroom weinig alcohol geschonken en is het een eet- en drinkgelegenheid met bediening. Bij sommige lunchrooms is het ook mogelijk om een bestelling af te halen of thuis te laten bezorgen. Enkele bekende formules in de branche zijn Anne & Max, Bagels & Beans, Bakker Bart en Délifrance.

In 2015 telde Nederland bijna 2.500 lunchrooms. Het aantal lunchrooms is ook tijdens de crisis jaren toegenomen, in de laatste 5 jaar kwamen er 489 lunchrooms bij en het aantal stijgt nog steeds. Dit terwijl het aantal restaurants in dezelfde periode met 7% is afgenomen. Lunchrooms kenmerken zich door flexibiliteit en wendbaarheid. De branche profiteert optimaal van de toenemende buitenhuisconsumptie. Consumenten kiezen vaker voor meerdere eetmomenten op een dag en dan veelal onderweg. Lunchrooms spelen in op de toenemende behoefte aan gemak en de toenemende aandacht aan verse, gezonde en lekkere maaltijden en bieden ook vaak een afhaal- en bezorgservice.

De branche profiteert van branchevervaging in de horeca. De opkomst van bakkerijen met hun eigen broodjescorners maar ook de ‘to go’ shops met hun eigen lunchhoekje zijn hier debet aan. Het shop-in-shop principe neemt een vlucht en ook traditionele cafetaria’s maken de conversie naar lunchrooms. De populariteit van lunchconcepten geeft de branche een eigentijds karakter.

De leegstand in winkelcentra wordt steeds vaker ingevuld met horeca, met name dagzaken. Lunchrooms zijn sterk vertegenwoordig in (stads)centra. Locatie in combinatie met het juiste concept is doorslaggevend in de mate van succes. Een lunchroom heeft gemiddeld een vloeroppervlak van 108 m² en 48 zitplaatsen binnen en 45 zitplaatsen buiten (indien er een terras aanwezig is). De gemiddelde besteding per gast is ruim 10 euro, 59% daarvan wordt uitgegeven aan food en 41% aan dranken.

Bron: Lunchroom.nl, Rabobank Cijfers & Trends

Vestigingen Bagels & Beans

Gegevens Heemskerk

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Heemskerk
Inwoners
39.303
Inkomen
€35.600
WOZ-waarde
€212.000